Τα αισιόδοξα μηνύματα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των διεθνών ξενοδοχειακών Ομίλων

Τα αισιόδοξα μηνύματα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των διεθνών ξενοδοχειακών Ομίλων
Photo: AFP
  • Έμπρακτη εμπιστοσύνη από τους επενδυτές με περισσότερα από 10.300 ξενοδοχεία στο pipeline και 1,7 εκατ. νέα δωμάτια παγκοσμίως.
  • Με θετικό πρόσημο η συνολική εξέλιξη της καθαρής δυναμικότητας (net unit growth). Έφτασε μέχρι και τα επίπεδα του 5,2%.
  • Ανεξάρτητα από τις αναμενόμενες απώλειες του 2020, όλοι παραμένουν αισιόδοξοι για το μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Από τον Κώστα Παναγάκη, Founder & CEO Travelworks Public Relations

Παραδοσιακά ο Φεβρουάριος είναι μήνας σημαντικών ανακοινώσεων για τις εισηγμένες διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων, με τις μεγαλύτερες από αυτές να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον επενδυτών και αναλυτών κατά τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Τη σειρά των ανακοινώσεων άνοιξε η Wyndham στις 10 Φεβρουαρίου με τις Hilton, Hyatt και Marriott να ακολουθούν και τις Accor και IHG να κλείνουν τον κύκλο την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Κύριο σημείο αναφοράς για όλους υπήρξε η αισιοδοξία για τη μεσοπρόθεσμη επάνοδο σε μια νέα κανονικότητα. Η αντοχή του κλάδου, όπως και οι θετικές προοπτικές, αποτυπώνονται ξεκάθαρα όχι μόνο στα δελτία Τύπου, αλλά και στις επενδυτικές παρουσιάσεις και στα calls των Διοικήσεων των Ομίλων με χρηματοοικονομικούς αναλυτές.