Τα έσοδα-ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

Τα έσοδα-ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο
epa05533197 Manchester United's Zlatan Ibrahimovic (L) celebrates scoring the third goal making the score 2-1 during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford, Manchester, Britain, 10 September 2016. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στους τίτλους δεν τα πάει και τόσο καλά το τελευταίο διάστημα, αλλά στις εισπράξεις σκοράρει ασταμάτητα.

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει μείνει εδώ και καιρό μακριά από τους τίτλους, αλλά το γεγονός ότι σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ εσόδων ίσως απαλύνει την πικρία της.

Τα λογιστικά βιβλία του συλλόγου δείχνουν ότι το 2016 είχε έσοδα 761 εκατομμυρίων δολαρίων – τα περισσότερα που είχε ποτέ οποιαδήποτε ομάδα ποδοσφαίρου.

Ρεκόρ για την ομάδα αποτελεί και η ύψους 91,7 εκατομμυρίων δολαρίων κερδοφορία. Η βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα είναι η εισηγμένη ομάδα με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως, με χρηματιστηριακή αξία 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ άλλων, στην ετήσια έκθεση για το 2016, αναφέρεται η αποζημίωση που έλαβε ο Λούις Βαν Χάαλ και οι συνεργάτες του όταν απολύθηκαν τον Μάιο: 11,1 εκατομμύρια δολάρια!

Η έκθεση αποκαλύπτει και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που σχετίζεται με τον μέσο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, ο οποίος ήρθε στην ομάδα κατόπιν αιτήματος του Βαν Χάαλ το 2015. Η Γιουνάιτεντ διέγραψε αξία 8,9 εκατομμυρίων στην έκθεση – ποσό σχεδόν ίδιο με εκείνο που πλήρωσε για την αγορά του Σβάινσταϊγκερ.

Κατά το οικονομικό έτος 2016, η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε 14 νέες χορηγικές συμφωνίες.

Και για το 2017, η ομάδα προβλέπει ακόμα εντυπωσιακότερα οικονομικά ρεκόρ, με έσοδα άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Γιουνάιτεντ κατέγραψε υψηλά επίπεδα εσόδων και κερδών παρόλο που δεν κατάφερε να συμμετάσχει στο Champions League. Η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό αυτό πρωτάθλημα εξασφαλίζει περαιτέρω πόρους για τις ομάδες, αλλά μόνο οι τέσσερις πρώτες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος αποκτούν το δικαίωμα αυτό.

«Η ομάδα βρίσκεται μέσα στον στόχο της για επίτευξη εσόδων-ρεκόρ το 2017, ακόμα και χωρίς τη συμβολή του Champions League» είπε ο Εντ Γούντγουορντ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Γιουνάιτεντ. «Αυτή η ισχυρή οικονομική επίδοση μάς έχει επιτρέψει να επενδύσουμε στην ομάδα μας, τους παίκτες, το προπονητικό τιμ, και τις εγκαταστάσεις, ώστε να είμαστε σε θέση να κερδίσουμε πρωταθλήματα και κύπελλα στο μέλλον».

Στην ιστορία της, η Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει 64 έπαθλα.