Τα «golden boys» της Wall Street δεν καταλαβαίνουν από κρίση

Τα «golden boys» της Wall Street δεν καταλαβαίνουν από κρίση

Πάνω από 14 εκατ. δολάρια θα είναι η αμοιβή του CEO της Citigroup για το 2013.

Η Παρασκευή ήταν ακόμα μια μεγάλη μέρα για ένα μεγαλοστέλεχος τράπεζας στην Αμερική. Όπως μεταδίδει το CNN Money, o CEO της επενδυτικής τράπεζας Citigroup θα εισπράξει συνολικά περισσότερα από 14 εκατ. δολάρια για τις υπηρεσίες του το 2013.

O Μίκαελ Κόρμπατ (φωτογραφία), o οποίος ανέλαβε τα ηνία της Citigroup το 2012, κέρδισε βασικό μισθό ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων, μπόνους που ξεπερνούν τα 5 εκατ. δολάρια και περίπου 4 εκατ. δολάρια από μετοχές που συνδέονται με την απόδοση της τράπεζας. Έτσι θα δει το προσωπικό του λογαριασμό να αυξάνει σε σχέση με το 2012, όταν και εισέπραξε 11,5 εκατ. δολάρια (αύξηση μεγαλύτερη του 20%), ως υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της τράπεζας σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Ένας ακόμα CEO τράπεζας, της Bank of America, είδε επίσης τις αμοιβές του να εκτοξεύονται παρά την κρίση. Ο Μπράιαν Μόνιχαν αμείβεται και αυτός με ένα ποσό κοντά στα 14 εκατ. δολάρια, με αύξηση στις αποδοχές του κατά 17%.

Διαβάστε επίσης: H Bank of America καταργεί άλλες 4.300 θέσεις εργασίας

Τέλος από τη λίστα των ακριβοπληρωμένων δεν θα μπορούσε να λείπει και ο CEO της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας, της JP Morgan. H τράπεζα αποφάσισε να δώσει αύξηση στον πρόεδρο της τράπεζας, Τζέιμι Ντάιμον, παρά το γεγονός ότι είναι αντιμέτωπη με πρόστιμα που φτάσουν τα 20 δισ. δολαρία.

Για τα πρόστιμα αυτά μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο Ντάιμον, καθώς δικοί του χειρισμοί οδήγησαν στη «χασούρα» για τον επενδυτικό κολοσσό. Ωστόσο το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ανέφερε ότι αποφάσισε να αξιολογήσει την μακροπρόθεσμη πορεία της διοίκηση του και να τον ανταμείψει. Έτσι για το 2013 θα εισπράξει 20 εκατ. δολάρια (τα 18 εκατ. σε μετοχές και τα 2 εκατ. ως μισθό…).

Διαβάστε επίσης: Είπε «όχι» σε 2,7 εκατ. στερλίνες ο CEO της Barclays