Τα hedge fund αποφεύγουν τα «ριψοκίνδυνα» ελληνικά ομόλογα

Τα hedge fund αποφεύγουν τα «ριψοκίνδυνα» ελληνικά ομόλογα

Η διαμάχη της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους πιστωτές εντείνει την αβεβαιότητα στις αγορές ομολόγων.

Για αλλαγή του κλίματος που επικρατεί στις αγορές σχετικά με τα ελληνικά ομολόγα, κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του. Όπως επισημαίνεται, ένα χρόνο αφότου η προηγούμενη κυβέρνηση πανηγύριζε την έξοδο της χώρας στις αγορές, τα hedge fund δείχνουν να αποφεύγουν πλέον τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία χαρακτηρίζουν «ριψοκίνδυνα».

Και όλα αυτά, όταν μόλις πριν από ένα χρόνο, επενδυτές όπως η Invesco Asset Management και η BlackRock άρχισαν να δείχνουν την εκ νέου προτίμησή τους στα ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πολλοί επενδυτές έχουν εγκαταλείψει πλέον τα ελληνικά ομόλογα, λόγω της τροπής που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση που τάσσεται κατά της λιτότητας και των πιστωτών. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εντείνει τον φόβο για ενδεχόμενο έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, το Bloomberg υπογραμμίζει πως οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων έχουν αυξηθεί κατά 340 μονάδες βάσης ή 3,4% από τις 24 Ιανουαρίου 2015 που ανέλαβε την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας. Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται τοποθετήσεις διαχειριστών fund που είχαν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και πλέον το αποφεύγουν, οι οποίοι συγκλίνουν στο ότι έως ότου η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμούν οι δανειστές, είναι απίθανο να επενδύουν ξανά σε ελληνικά ομόλογα.