Τα ηλεκτρονικά σουπερ μάρκετ γίνονται η νέα μόδα των Ελλήνων

Τα ηλεκτρονικά σουπερ μάρκετ γίνονται η νέα μόδα των Ελλήνων

Ξεπέρασαν τις 200.000 οι παραγγελίες στο ελληνικό διαδικτυακό σούπερ μάρκετ WeLoveSuperMarket.gr.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές ανακαλύπτουν τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ελληνικό διαδικτυακό σούπερ μάρκετ WeLoveSuperMarket.gr ξεπέρασε ήδη τις 200.000 παραγγελίες.

Πράγματι, η αξία των αγορών σε ηλεκτρονικά super markets στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει τα 383 εκατ. ευρώ, το 2020 και ο τζίρος τα 10,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Convert Group E-Business Consulting. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασικό λόγο για την αύξηση αυτή αποτελεί η εξοικονόμηση χρόνου, ακολουθούμενη από τις online προσφορές, τις χαμηλές τιμές και την ποικιλία προϊόντων.

Αντίστοιχες είναι και οι εκτιμήσεις του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ELTRUN), που αναφέρει ότι έξι στους 10 καταναλωτές αναμένεται να αυξήσουν την αξία των online αγορών τους μέσα στο 2015. Η online αγορά ειδών λιανεμπορίου/S-M είναι μία από τις κατηγορίες με τη μεγαλύτερη αύξηση το 2014 (+10%, όσον αφορά τα ποσοστά των online αγοραστών). Η ασφάλεια στον τρόπο πληρωμής, η άμεση εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την αγορά, η ταχύτητα και η ευκολία στην πλοήγηση για την εύρεση των προϊόντων, είναι τα τρία κυριότερα κριτήρια για την επιλογή της online επιχείρησης από τον καταναλωτή.

Ενδιαφέροντα στατιστικά συμπεράσματα εξάγονται από τα στοιχεία πωλήσεων του welovesupermarket.gr, όσον αφορά τη σύνθεση του online καταναλωτικού κοινού και τις αγοραστικές του συνήθειες:

Οι γυναίκες επιλέγουν την online αγορά σε ποσοστό 65% έναντι 35% των ανδρών.

Οι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν προϊόντα καθαριότητας σπιτιού και ρούχων, προϊόντα βρεφικής και προσωπικής φροντίδας, ακολουθούμενα από τρόφιμα, προϊόντα κάβας, ροφήματα, παιχνίδια και σχολικά.

Ο συντριπτικός όγκος των παραγγελιών γίνεται από την περιοχή της Αττικής, που συγκεντρώνει το 45% του τζίρου, ακολουθούμενη από τη Μακεδονία με 13%, την περιοχή του Ν. Αιγαίου με 12%, την Πελοπόννησο και την Κρήτη με 7%.Οι επισκέπτες του WeLoveSuperMarket.gr χρησιμοποιούν για την πρόσβασή τους συσκευές laptop/desktop σε ποσοστό 59%, smartphone σε ποσοστό 27%, ενώ 14% κάνουν τις παραγγελίες τους μέσω του tablet τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, το μέσο καλάθι του καταναλωτή του WeLoveSuperMarket.gr είναι διαμορφωμένο στα 68 ευρώ, την ίδια στιγμή που στο παραδοσιακό super market η δαπάνη ανά καλάθι/επίσκεψη μειώθηκε από 26,1 ευρώ, το 2010, στα 18,5 ευρώ, το 2014.

Το WeLoveSuperMarket.gr αποτελεί τo πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλη την επικράτεια, διαθέτοντας ένα δίκτυο 300 σημείων πανελλαδικά. Τα προϊόντα του WeLoveSuperMarket.gr παραδίδονται την επόμενη εργάσιμη της παραγγελίας οπουδήποτε στην Ελλάδα, δωρεάν για αγορές των 59 ευρώ και άνω ενώ για αγορές των 100 ευρώ και άνω επιστρέφεται στους καταναλωτές το 2% της αξίας των αγορών τους. Επίσης, υπάρχει το πρόγραμμα WeLoveYou!, που προσφέρει δωρεάν μεταφορικά για όλο το χρόνο, ανεξάρτητα με την αξία των αγορών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ