Τα ισοδύναμα για τις φοροελαφρύνσεις στο παριζιάνικο τραπέζι

Τα ισοδύναμα για τις φοροελαφρύνσεις στο παριζιάνικο τραπέζι

Όλα όσα θα τεθούν επί τάπητος και οι σκληρές διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2015.

Οι σχεδιαζόμενες φοροελαφρύνσεις, το δημοσιονομικό κενό του 2015, οι αλλαγές στα εργασιακά, τα «κόκκινα» δάνεια και οι απολύσεις στο Δημόσιο αποτελούν τη «βαριά» ατζέντα της επικείμενης διαπραγμάτευσης μεταξύ του ελληνικού υπουργικού κλιμακίου και της τρόικα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η τριμερής δεν είναι επί της αρχής αντίθετη στο ενδεχόμενο μείωσης φόρων. Έχει καταστήσει όμως σαφές πως το θέμα των ελαφρύνσεων θα συζητηθεί μόνο εφόσον η Αθήνα μπορεί να προτείνει ισοδύναμα μέτρα τα οποία θα διασφαλίζουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Το ζήτημα των φοροελαφρύνσεων θα τεθεί σε ένα πλαίσιο όπου η ελληνική αποστολή καλείται να πείσει την τρόικα ότι το «ξεχασμένο» δημοσιονομικό κενό του 2015 ανέρχεται σε 900 εκατομμύρια ευρώ, κι όχι σε 2 δισεκατομμύρια όπου το υπολογίζουν οι δανειστές.

Παράλληλα, η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ θα παρουσιάσει στους δανειστές τα σχέδιά της για το πώς θα εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η επίπτωση των αναδρομικών στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr