Τα Jumbo επεκτείνονται στα Βαλκάνια

Τα Jumbo επεκτείνονται στα Βαλκάνια

Εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα Jumbo στην πρωτεύουσα της Σερβίας που συστεγάζεται με το super market Vero, του Νίκου Βερόπουλου. 

Στις 18 Ιουνίου εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα Jumbo στην πρωτεύουσα της Σερβίας ενώ άμεσα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία και του δεύτερου. Το κατάστημα στο Βελιγράδι, συστεγάζεται στο ιδιόκτητο ακίνητο του ομίλου, όπου από το 2002 λειτουργεί σούπερ μάρκετ Vero. Το Jumbo έχει συνολική επιφάνεια 3.000 τ.μ., τα οποία προστίθενται στα επίσης 3.000 τ.μ. επιφάνειας του σούπερ μάρκετ.

Επέκταση στα Βαλκάνια

Το δίκτυο των καταστημάτων Jumbo επεκτείνεται ακόμα περισσότερο εκτός συνόρων. Ο επιχειρηματίας Νίκος Βερόπουλος, που έχει αναγνωρίσει τη δυναμική των εν λόγω καταστημάτων και ασχολείται με το franchise των Jumbo στα Βαλκάνια, έχει ήδη σχετική σύμβαση για την αγορά της ΠΓΔΜ, όπου λειτουργεί ένα κατάστημα της αλυσίδας super market Vero.
Στον βαλκανικό χώρο, εκτός της συγκεκριμένης συνεργασίας, ο όμιλος Jumbo διαθέτει σύμβαση franchise με τον όμιλο Balfin για τις αγορές της Αλβανίας και του Κοσσόβου. Ο όμιλος Jumbo επενδύει στη σταδιακή επέκταση των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό με τις οι παραπάνω συνεργασίες franchise να ενισχύουν τη στρατηγική της εταιρείας μακροπρόθεσμα ενώ παράλληλα η εταιρεία προστατεύεται από τους συναλλαγματικούς κινδύνους σε σχέση με τα τοπικά νομίσματα και το ευρώ.

Ήδη στη Ρουμανία ελέγχει δίκτυο επτά σημείων, στην Βουλγαρία οκτώ σημείων ενώ σημαντική είναι και η αγορά της Κύπρου με πέντε καταστήματα. Σύμφωνα με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, οι βασικές αγορές του εξωτερικού παρουσιάζουν υψηλό ρυθμό αύξησης των πωλήσεων και είναι κερδοφόρες χωρίς να επηρεάζονται από τις επενδυτικές δαπάνες που πραγματοποιεί ο όμιλος.

Οι καταναλωτές των εν λόγω αγορών δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την έλευση των Jumbo. Στα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος του Βελιγραδίου παρέστησαν η Γ.Γ. του Υπουργείου Εμπορίου Σερβίας, η Γ.Γ. της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, πολλοί εκπρόσωποι του οικονομικού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου, φίλοι και συνεργάτες του Super Vero.