Τα καλύτερα και τα χειρότερα εταιρικά δώρα που έχετε ακούσει μέχρι σήμερα

Τα καλύτερα και τα χειρότερα εταιρικά δώρα που έχετε ακούσει μέχρι σήμερα

Κάποιοι εργοδότες έχουν ιδιαίτερη φαντασία.

 

Οι γιορτές είναι πολύ αγχωτικές, ιδιαίτερα εξαιτίας της ανάγκης αγοράς του κατάλληλου δώρου για τον καθένα.

Αλλά ακόμα πιο δύσκολη μπορεί να είναι η επιλογή δώρου για κάποιον σε επαγγελματικό πλαίσιο – όπως π.χ. ένας συνάδελφος με τον οποίο βρίσκεστε κοντά. Πολλές φορές, δεν θεωρείται καν καθιερωμένη πρακτική η αγορά δώρου για έναν συνάδελφο ή πελάτη.

Αν πάντως ψάχνετε να βρείτε τι ΔΕΝ πρέπει να δώσετε, η εταιρεία ανταμοιβών εργαζομένων Snappy συγκέντρωσε τα χειρότερα και τα πιο εξωφρενικά δώρα που οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ λένε ότι έλαβαν από τους εργοδότες τους. Κάποια είναι πραγματικά κακές επιλογές!

Στη λίστα με τα 25 χειρότερα δώρα που οι εργαζόμενοι λένε ότι έχουν λάβει συγκαταλέγονται λοσιόν για τα πόδια, κάλτσες, σαμπουάν και ψαλίδια. Μπανάνες, πατάτες, και ζαμπόν βρίσκονται επίσης στη λίστα.

Όσο για τα 15 πιο εξωφρενικά δώρα από τους εργοδότες; Ετοιμαστείτε για τρισδιάστατους εκτυπωτές, σάουνα για τέσσερα άτομα, και κρουαζιέρα στην Καραϊβική για δύο. Το να κάνετε σκι με ελικόπτερο και να οδηγήσετε μια Ferrari είναι επίσης εξωφρενικά!

Σε κάθε περίπτωση, τα δώρα έχουν τη δυνατότητα να παράγουν μια εντύπωση που διαρκεί μέσα στον χρόνο. Σύμφωνα με τη Snappy, σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι (44%) νοιώθουν ότι η αξία τους στον χώρο εργασίας αντανακλάται στα δώρα που λαμβάνουν. Επιπλέον, πάνω από τους μισούς (68%) λένε ότι θα προτιμούσαν να επέλεγαν οι ίδιοι τα δώρα τους παρά να τα διαλέγει γι’ αυτός ένας εργοδότης.

Κάποιες φορές, το κάνεις ένα δώρο ίσως να μην είναι αναγκαίο (ή κατάλληλο). Τέσσερις στους πέντε εργαζομένους (81%) είπαν ότι μια προσωπική επιστολή αναγνώρισης από έναν ανώτερο ισχυροποίησε στην πραγματικότητα την αφοσίωσή τους στην εταιρεία. Όμως, 60% των εργαζομένων παραδέχθηκαν ότι ποτέ δεν έστειλαν ευχαριστήριο σημείωμα για ένα εταιρικό δώρο που έλαβαν.

Πηγή: fortune.com