Γιατί τα KFC της Βρετανίας ξέμειναν από… κοτόπουλα!

Γιατί τα KFC της Βρετανίας ξέμειναν από… κοτόπουλα!

Τι συμβαίνει στα μισά σχεδόν καταστήματα της αλυσίδας.

Πολλά καταστήματα KFC σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά αφότου η DHL – ο νέος διανομέας της γνωστής αλυσίδας ταχείας εστίασης – δεν κατάφερε να τα εφοδιάσει με επαρκείς ποσότητες κοτόπουλου.

Όταν η DHL εξασφάλισε το συγκεκριμένο συμβόλαιο πριν από τέσσερις μήνες, υποσχέθηκε να «ορίσει ένα νέο υψηλό πρότυπο παράδοσης» αλλά ύστερα από μία μόλις εβδομάδα, τα προβλήματα με τη διανομή ανάγκασαν κάποια καταστήματα να κλείσουν εντελώς, ή να μείνουν ανοιχτά με περιορισμένο ωράριο, ή να προσφέρουν περιορισμένο μενού.

Η KFC διαθέτει περίπου 900 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 80% των οποίων λειτουργεί με τη μέθοδο του franchise.

Δεν είναι σαφές πότε θα επανέλθουν όλα τα καταστήματα σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας. Μια ανώνυμη πηγή από την Bidvest, τον προηγούμενο διανομέα της KFC, είπε στην The Daily Star ότι οι ελλείψεις αναμένεται να συνεχιστούν και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προσωρινό κλείσιμο κι άλλων καταστημάτων.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η DHL δεν ήταν έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση της προμήθειας κοτόπουλων σε όλα τα καταστήματα KFC στη χώρα.

Η KFC εξήγησε ότι τα προβλήματα με την προμήθεια των καταστημάτων της είναι «δυσχέρειες προσαρμογής» από τη μεριά του νέου διανομέα και διαβεβαίωσε το κοινό ότι η εταιρεία εργάζεται για να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία των καταστημάτων της.

Τη στιγμή που γράφονταν τούτες οι γραμμές, 562 καταστήματα KFC παρέμεναν κλειστά στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ 338 ήταν ανοιχτά. Την πλήρη λίστα των ανοιχτών καταστημάτων, εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο και θέλετε να φάτε σε ένα κατάστημα KFC, μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ.

Ένας εκπρόσωπος της DHL δήλωσε στο Fortune.com: «Εξαιτίας κάποιων λειτουργικών ζητημάτων, ένας αριθμός παραδόσεων καθυστέρησε ή δεν ολοκληρώθηκε. Δουλεύουμε μαζί με την KFC και τους συνεργάτες μας για να διορθώσουμε την κατάσταση και ζητούμε συγνώμη για τα προβλήματα που έχουν προκύψει».