Τα κρησφύγετα του Νίκου Μαζιώτη ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές – Στον Ευαγγελισμό βρίσκεται ο δράστης.

Ολόκληρη την Αττική, «χτενίζουν» κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό κρησφύγετων του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής, που προηγήθηκε της σύλληψής του, το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, και όπου τραυματίστηκαν επίσης ένας ειδικός φρουρός και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές, καθώς και συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για τους συνεργάτες του Ν. Μαζιώτη.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση με την επωνυμία «Θησέας», για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, το παραεμπόριο και την παράνομη μετανάστευση, στο Θησείο και το Μοναστηράκι, με εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων μετέβησαν σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ, στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης, για να ελέγξουν ύποπτο άτομο.

Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για τον Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος ήταν μεταμφιεσμένος, φορώντας περούκα. Είχε μεταβεί στο Μοναστηράκι με το μετρό και μπήκε στο κατάστημα, χωρίς να έχει γνωστό αν ήθελε να ψωνίσει ή να αποφύγει αστυνομικούς που είχαν κατακλείσει την περιοχή λόγω της επιχείρησης.

Οι αστυνομικοί, ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες, κάλεσαν τον Ν. Μαζιώτη, καθώς έβγαινε από το κατάστημα, να παραδοθεί, αλλά λίγα μέτρα πιο πέρα, στην γωνία Αθηνάς και Ερμού, ο καταζητούμενος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να γίνει πραγματική μάχη.

Ο Ν. Μαζιώτης φέρεται ότι μπήκε σε ένα ταξί για να φύγει, αλλά όταν διαπίστωσε ότι ήταν εγκλωβισμένος βγήκε και έτρεξε προς την οδό Μητροπόλεως. Στο ύψος της Καπνικαρέας έγινε και δεύτερη ένοπλη συμπλοκή, όπου και τραυματίστηκε. Εκεί επίσης τραυματίστηκε και ο ειδικός φρουρός, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση «Θησέας» και ήταν στην ομάδα που καταδίωξε τον καταζητούμενο.

Ο ειδικός φρουρός δέχτηκε μια σφαίρα στο αλεξίσφαιρο γιλέκο και μία στο πόδι και διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στο πόδι τραυματίστηκε και ο 19χρονος τουρίστας από την Αυστραλία, ο οποίος διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ο Γερμανός τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο Ν. Μαζιώτης τραυματίστηκε στον ώμο, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και παραμένει φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό.

Τώρα το βάρος των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής πέφτει στον εντοπισμό της συντρόφου του Ν. Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα, η οποία διέφυγε μαζί του πριν από 21 μήνες, μετά την αποφυλάκιση τους λόγω παρέλευσης του 18μήνου προσωρινής κράτησης.

Στις 14.25 μετά το μεσημέρι, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, επισκέφθηκε τον ειδικό φρουρό, που τραυματίστηκε στην οδό Μητροπόλεως.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς, για την κατάσταση της υγείας του τραυματία αστυνομικού και ζήτησε να έχει συνεχή ενημέρωση για την πορεία της υγείας του.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας μετέβη στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται ο υπήκοος Αυστραλίας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Όπως έγινε γνωστό, πάντως, ο νεαρός τουρίστας δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και πιθανότατα θα αποχωρήσει σύντομα από το νοσοκομείο για να μεταβεί στη Μύκονο, που είναι ο επόμενος προορισμός του.

Εξάλλου, το απόγευμα, εντοπίστηκε στο Περιστέρι και προσήχθη στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για να καταθέσει ο οδηγός του ταξί με το οποίο προσπάθησε να διαφύγει ο Ν. Μαζιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Στον Ευαγγελισμό τραυματισμένος ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης