Τα κρούσματα Covid στην Ασία ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια

Τα κρούσματα Covid στην Ασία ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια
A health worker prepares a syringe with the Sinovac Covid-19 coronavirus vaccine during a vaccination drive for schoolchildren aged 12-18 in Surabaya on July 11, 2021, as Indonesia faces its most serious outbreak driven by the highly infectious Delta variant. (Photo by Juni Kriswanto / AFP) Photo: AFP

Ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια τα κρούσματα της covid-19 στην Ασία, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, καθώς παρατηρείται αναζωπύρωση της επιδημίας στην περιοχή, κυρίως λόγω της παραλλαγής Όμικρον 2 του κορονοϊού.

Περίπου κάθε δύο ημέρες καταγράφονται στην περιοχή περισσότερα από ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα covid-19, αναφέρει ανάλυση του Reuters. Στην Ασία, όπου ζει περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της Γης, καταγράφεται το 21% του συνόλου των κρουσμάτων που ανακοινώνονται παγκοσμίως.

Η ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον 2 έχει προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Κίνα και το Βιετνάμ. Αυτή η παραλλαγή ευθύνεται για σχεδόν το 86% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στη Νότια Κορέα καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις: ένα στα τέσσερα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά παγκοσμίως αφορά τη χώρα αυτή.

Η Κίνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το χειρότερο κύμα της επιδημίας εδώ και δύο χρόνια. Από την αρχή του έτους στη χώρα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 45.000 κρούσματα, περισσότερα από όσα είχε ανακοινώσει στο σύνολο του 2021.

Μόνο στην Ινδία έχουν εντοπιστεί 43 εκατομμύρια κρούσματα covid-19, περισσότερα από όσα έχουν καταγράψει συνολικά οι τρεις άλλες περισσότερο πληγείσες χώρες της Ασίας – Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Βιετνάμ.

Νωρίτερα τον Μάρτιο ξεπεράστηκε το όριο του ενός εκατομμυρίου θανάτων από Covid-19 στην Ασία.