Τα lego κατατρόπωσαν τη Barbie και τους Transformers

Τα lego κατατρόπωσαν τη Barbie και τους Transformers

Ραγδαία άνοδο καταγράφουν τα κέρδη του γίγαντα της βιομηχανίας παιχνιδιών.

Όταν μιλάμε για παιχνίδια, μερικά από τα πιο εμπορικά σήματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι η Barbie της Mattel και οι Transformers της Hasbro. Τόσο η Mattel όσο και η Hasbro αποτελούν γίγαντες της παγκόσμιας βιομηχανίας παιχνιδιών και η αξία κάθε μίας από τις δύο εταιρείες στο χρηματιστήριο ανέρχεται περίπου στα εννέα δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ό,τι αφορά, όμως, στην κερδοφορία καμία εταιρεία δεν μπορεί να συγκριθεί με τη LEGO. Η εταιρεία που πριν από μία δεκαετία πάλευε για την επιβίωσή της έχει σήμερα περισσότερα κέρδη για το 2014 από ό,τι η Mattel και η Hasbro μαζί, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η πρόσφατη επιτυχία της LEGO οφείλεται στο γεγονός πως οι άνθρωποι που έγιναν γονείς από το 2000 και μετά προσανατολίζονται σε παιχνίδια που 1)βοηθούν στην πνευματική ανάπτυξη του παιδιού και 2) προσφέρουν ψυχαγωγία.

Αν και η βελτιωμένη μορφή των LEGO έπαιξε κάποιον ρόλο, οι αναλυτές εκτιμούν πως η έμφαση στη μάθηση και στην ανάπτυξη είναι ο παράγοντας που καθιστά τα LEGO κορυφαία επιλογή για τους γονείς της νέας γενιάς.