Τα Lego λένε «όχι» στο πλαστικό

Τα Lego λένε «όχι» στο πλαστικό
Photo:

Οικολογική συνείδηση αποκτά το αγαπημένο παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων.

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια σχεδιάζει να επενδύσει μέσα στα επόμενα δεκαπέντε χρόνια η διάσημη εταιρεία παιχνιδιών, στο πλαίσιο της ευρείας προσπάθειας που καταβάλλει για την αντικατάσταση του πλαστικού με υλικά που είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον. Οικολογικά φιλικότερες σχεδιάζεται να γίνουν και οι συσκευασίες των παιχνιδιών.

Η εταιρεία κατασκεύασε 60.000.000.000 κομμάτια Lego κατά τη διάρκεια του 2014. Έτσι, μία μικρή αλλαγή προς την κατεύθυνση της οικολογικής συνείδησης θα μπορούσε να έχει σημαντικά θετικά αντίκτυπο. Η Lego έχει ήδη αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα. Μεταξύ αυτών, η μείωση του μεγέθους των συσκευασιών και οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια. Πλέον, εργάζεται για την αντικατάσταση του πλαστικού από φιλικότερα προς το περιβάλλον υλικά.

Περισσότεροι από 100 νέοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν για να εργαστούν για το σχέδιο της αειφόρου ανάπτυξης της Lego στη Δανία, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2016.

Επιπλέον, το 2013 η εταιρεία ξεκίνησε μια συνεργασία με την περιβαλλοντική ομάδα της WWF για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός σχεδίου για την κατασκευή βιώσιμων υλικών. «Διάφοροι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ενός υλικού: η σύνθεσή του, η προέλευσή του, το τι του συμβαίνει όταν φτάσει στο τέλος της ζωής του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lego, Jorgen Vig Knudstorp.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τον περασμένο Οκτώβριο, η Lego έληξε μια συνεργασία 50 χρόνων με τη Shell, μετά τις κατηγορίες και την έρευνας εις βάρος του πετρελαϊκού κολοσσού σχετικά με γεώτρησή του στην Αρκτική.