Τα Lidl ανοίγουν 50 νέα καταστήματα στις ΗΠΑ

Τα Lidl ανοίγουν 50 νέα καταστήματα στις ΗΠΑ
epa03742612 (FILE) A file picture dated 22 February 2007 shows people entering a Lidl supermarket in Ludwigsburg, Germany, 22 February 2007. The famoius German discount supermarket is considering expanding it chain to the USA. According to a company spokesman the move has been deemed as feasible and viable EPA/MARIJAN MURAT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα Lidl σχεδιάζουν να επενδύσουν πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια στα νέα καταστήματα και να προσλάβουν σχεδόν 2.000 άτομα.

Η εκπτωτική αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl ανοίγει 50 νέα καταστήματα σε εννέα Πολιτείες των ΗΠΑ με χρονικό ορίζοντα τα τέλη του 2021, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία αυτή την εβδομάδα.

Τα καταστήματα, που θα αυξήσουν το «αποτύπωμα» των Lidl στις ΗΠΑ σε 150 περίπου τοποθεσίες, θα ανοίξουν στο Ντέλαγουερ, την Τζόρτζια, το Μέρυλαντ, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσυλβάνια, τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια.

Τα Lidl σχεδιάζουν να επενδύσουν πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια στα νέα καταστήματα και να προσλάβουν σχεδόν 2.000 άτομα, όπως μεταδίδει το Business Insider.

Η γερμανική αλυσίδα επιβράδυνε τα αρχικά σχέδια εξάπλωσής της στις ΗΠΑ αφότου εισήλθε στη συγκεκριμένη αγορά πριν από δύο χρόνια. Η εταιρεία είχε αρχικά σχεδιάσει να ανοίξει 100 καταστήματα στις ΗΠΑ μέχρι τα μέσα του 2018 αλλά εν τέλει πέτυχε τον συγκεκριμένο στόχο το 2020.

Ενώ  τα Lidl άνοιγαν τα πρώτα τους καταστήματα, οι αλυσίδες σουπερμάρκετ που βρίσκονταν κοντά τους άρχισαν να ρίχνουν επιθετικά τις τιμές τους για να μπορέσουν να τα ανταγωνιστούν, σύμφωνα με έρευνα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Kegan-Flagler του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα. Αυτό προφανώς έπληξε τις πρώιμες επιδόσεις των Lidl.

Μια πρόσφατη μελέτη βρήκε ότι οι τιμές στα Lidl είναι σχεδόν κατά 45% χαμηλότερες σε σχέση με τις τιμές για συγκρίσιμα προϊόντα στην αλυσίδα Trader Joe’s.