Τα McDonald’s κατέγραψαν τη χειρότερη πτώση πωλήσεων παγκοσμίως εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια

Η McDonald’s Corp ανακοίνωσε τη χειρότερη πτώση στις πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και μια 15ετία. Φαίνεται ότι το delivery και τα drive-thru δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν το πλήγμα από την πανδημία και την ανησυχία των καταναλωτών.

Η γνωστή αλυσίδα ταχείας εστίασης είδε τις πωλήσεις της κατά το 2ο τρίμηνο να πέφτουν κατά 23,9% – επίδοση χειρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών. Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από το 2005 τουλάχιστον…

Η πτώση ήταν χειρότερη (-41,4%) στις αγορές εκτός ΗΠΑ, που περιλαμβάνουν χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μετοχές της McDonald’s έπεσαν κατά 3,6% στη Νέα Υόρκη με το άνοιγμα του χρηματιστηρίου, αφότου έγινε γνωστή η είδηση.

Η εταιρεία έλεγε καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου ότι οι διεθνείς αγορές τα πήγαιναν χειρότερα σε σχέση με την αγορά των ΗΠΑ, όπως οι πωλήσεις έπεσαν μόλις κατά 2,3% τον περασμένο μήνα, δηλαδή κινήθηκαν σε επίπεδα σχεδόν πριν την πανδημία. Όμως, ακόμα κι αυτό μπορεί να έσπειρε την απογοήτευση στους επενδυτές, οι οποίοι ήλπιζαν ότι η επίδοση των McDonald’s τον Ιούνιο δεν θα είχε αρνητικό πρόσημο, όπως έγραψε σε ενημερωτικό του σημείωμα και ο αναλυτής της RBC Capital Markets, Christopher Carril.

Η ύπαρξη εστιατορίων drive-thru, όπου ο οδηγός-πελάτης λαμβάνει την παραγγελία του χωρίς να βγει από το αμάξι του, επέτρεψαν στα McDonald’s να τα πάνε καλύτερα στις ΗΠΑ σε σχέση με άλλες αλυσίδες που βασίζονται αποκλειστικά στην παραγγελία στο ταμείο εντός της σάλας.

Επιπλέον, η γνωστή αλυσίδα χάμπουργκερ έχει δώσει έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών επιλογών για τον πελάτη, όπως π.χ. οθόνες αφής. Το βήμα αυτό «μας βοήθησε πολύ σε αυτή την τρέχουσα περίοδο αβεβαιότητας» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος των McDonald’s, Chris Kempczinski, σε δήλωσή του.