Τα μελλοντικά σχέδια της Disney για Avengers, Star Wars και Avatar

Το «Avatar 2» μεταφέρεται για το Δεκέμβριο του 2021. Τρεις ταινίες της Marvel είναι ήδη προγραμματισμένες, ενώ θα ακολουθήσει τριλογία ταινιών «Star Wars».

Οι φαν του Avatar θα χρειαστεί να περιμένουν άλλο ένα χρόνο.

Η Walt Disney Co. η οποία απέκτησε το franchise όταν αγόρασε το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της 21st Century Fox φέτος, θα μεταφέρει στους κινηματογράφους το «Avatar 2» το Δεκέμβριο του 2021, αντί για το 2020. Επιπλέον σίκουελ θα πάνε επίσης πίσω, που σημαίνει ότι το «Avatar 5» δε θα βγει μέχρι το 2027. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η Disney θα χρειαστεί να στηριχτεί περισσότερο σε άλλες ταινίες όπως το «Cruella» και το «West Side Story» του Steven Spielberg. Επιπλέον, είναι προγραμματισμένες τρεις ταινίες της Marvel, παρόλο που δύο εξ αυτών δεν έχουν ακόμη τίτλο.

Η Disney, παράλληλα, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τις ταινίες «Star Wars». Η επόμενη ταινία που θα ακολουθήσει το «The Rise of Skywalker» που προβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι προγραμματισμένη για το Δεκέμβριο του 2022. Η δεύτερη θα ακολουθήσει το 2024 και η τρίτη το 2026. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μία παύση τριών ετών πριν την επόμενη τριλογία του «Star Wars». Ο CEO της Disney, Bob Iger, είπε τον προηγούμενο μήνα ότι η εταιρεία θέλει να κάνει ένα διάλειμμα μετά από τις πρόσφατες ταινίες. «Θα κάνουμε μία παύση, λίγο καιρό, και θα επανέλθουμε», δήλωσε στο Bloomberg Television τον Απρίλιο. «Η ιστορία του The Skywalker έρχεται στο τέλος με αυτή την ένατη ταινία. Θα υπάρξουν και άλλες Star Wars ταινίες, αλλά θα γίνει μία μικρή παύση».

Η πρώτη ταινία «Avatar» το 2009 άφησε εποχή και ανέβασε την αγοραστική της αξία μέσω της αυξανόμενης δημοτικότητας των ταινιών 3D. Το ενδιαφέρον όμως του ακροατηρίου για το franchise μπορεί να έχει «κρυώσει» από τότε. Το «Avengers: Endgame» της Disney είναι πλέον έτοιμο ξεπεράσει το «Avatar» σε έσοδα στο box-office.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πότε ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης James Cameron μπορεί να αναζωπυρώσει τον ενθουσιασμό για το «Avatar» μέσα στα επόμενα δύο με οκτώ χρόνια. Τα θεματικά πάρκα της Disney θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε κάτι τέτοιο τραβώντας το ενδιαφέρον, όπως έγινε με το πάρκο «World of Avatar» που άνοιξε το 2017 στη Φλόριντα.