Τα μολύβια που γίνονται… ντομάτες

Τα μολύβια που γίνονται… ντομάτες

Φυτέψτε τα μολύβια σας και εκείνα θα μετατραπούν σε λαχανικά και λουλούδια.

«Κάθε χρόνο παράγονται 15 δισ. μολύβια και τα τρία εκατομμύρια από αυτά μόνο απ’ τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει πως πετάγονται πάρα πολλά μολύβια» δήλωσε ο Michael Stausholm, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Sprout World.

H Sprout World είναι η startup που θέλει να συρρικνώσει αυτά «σκουπίδια», κατασκευάζοντας ουσιαστικά μολύβια που μπορούν να μετατραπούν σε… λαχανικά, βότανα ή ανθοφόρα φυτά όταν τελειώσει η χρήση τους.

O Stausholm εξήγησε πως τα μολύβια στο Pine City της Μινεσότα είναι κατασκευασμένο από ένα ιδιαίτερο υλικό, το κέδρος. Αυτό το καθιστά ως το πλέον βιώσιμο προϊόν, επειδή ένα «προϊόν πεθαίνει δίνοντας ζωή σε ένα νέο προϊόν».
Εκεί που τα κοινά μολύβια θα είχα τη γόμα, αυτά τα ξύλινα μολύβια έχουν μια κάψουλα κατασκευασμένη από βιοδιασπώμενο υλικό που περιέχει ένα μικρό μείγμα των σπόρων και την τύρφη.

Αντί, λοιπόν, να πετάξετε το μολύβι μπορείτε φυτέψετε την κάψουλα σε μια γλάστρα με χώμα και να χρησιμοποιήσετε το τελείωμα του μολυβιού ως δείκτη. Η κάψουλα διαλύεται και οι σπόροι θα αρχίσουν να φυτρώνουν.

Τα μολύβια έρχονται σε 14 ποικιλίες (19,95 δολάρια για ένα πακέτο των οκτώ), συμπεριλαμβανομένων της ντομάτας, λεβάντας, βασιλικού, ηλίανθου και πράσινου πιπεριού.

Τα μολύβια σχεδιάστηκαν το 2012 από τρεις φοιτητές του ΜΙΤ, τους οποίους ανακάλυψε ο , Stausholm και μέχρι το 2014, η startup είχε πουλήσει ένα εκατομμύριο μολύβια σε όλη την Ευρώπη.

Λίγο αργότερα, ο Stausholm απέκτησε τα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και τα δικαιώματα του σήματος και έγινε CEO της Sprout World.

Η εταιρεία σήμερα πουλάει κατά μέσο όρο 450.000 μολύβια σε ένα μήνα και έχει καταγράψει περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι να εισχωρήσουν στην αγορά της Αμερικής.