Τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης online!

Τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης online!

Ένα ελληνικό ηλεκτρονικό delicatessen στην υπηρεσία των Ευρωπαίων.

Η κατανάλωση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με ταχύτατους ρυθμούς ως μια κίνηση περιορισμού των εξόδων του καλαθιού της Ελληνίδας νοικοκυράς. Υπάρχει ωστόσο και μια κατηγορία ανθρώπων που παρά την κρίση δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουν. Είναι οι λάτρεις των προϊόντων, μη μαζικής παραγωγής, που κανείς μπορεί να βρει μόνο σε καταστήματα delicatessen. Σε αυτή την περίπτωση η μόνη υποχώρηση που μπορεί να γίνει είναι ο περιορισμός της ποσότητας και τίποτα παραπάνω.

Αρκετές νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που γεννήθηκαν μέσα στην κρίση στον κλάδο του τροφίμου στράφηκαν ευθύς εξαρχής στη λογική του delicatessen, είτε γιατί η παραγωγή τους είναι περιορισμένη, είτε γιατί το προϊόν είναι premium και απευθύνεται σε ένα ειδικά εκπαιδευμένο καταναλωτικό κοινό.

Μια έξυπνη ιδέα ήταν αυτή της εταιρείας Yoleni’s, ενός ηλεκτρονικού delicatessen, στο οποίο πωλούνται 1.000 κωδικοί από προϊόντα που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Εδώ και τρία χρόνια 105 παραγωγοί της ελληνικής υπαίθρου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και έχουν κάνει γνωστά τα προϊόντα τους σε εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χρονικό ορίζοντα παράδοσης αυτών εντός 16 – 36 ωρών.

Τα θεμέλια για τη δημιουργία της Yoleni’s τέθηκαν το 2011,ενώ η λειτουργία της μετρά ένα χρόνο ζωής αφού το on line κατάστημα υποδέχτηκε τους πρώτους του πελάτες στο τρίτο τρίμηνο του 2013. Από την αρχή της σύστασή της, στόχος των παραγωγών ήταν ο καταναλωτής του εξωτερικού να μπορεί να προμηθευτεί εύκολα και γρήγορα τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης και να μυηθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Χώρες στις οποίες βρίσκεται σε άνθιση το ηλεκτρονικό εμπόριο, μεταξύ των οποίων Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλαδία, Λουξεμβούργο και Γαλλία βρίσκονται ήδη στο πελατολόγιο της Yoleni’s ενώ στόχος της εταιρείας είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της το 2015 σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες. Όσοι επισκέπτονται το ηλεκτρονικό delicatessen έχουν τη δυνατότητα να δουν πέρα από τα προϊόντα της εταιρείας και video με 250 έτοιμες συνταγές από γνωστούς σεφ, ενώ στο μέλλον σχεδιάζεται η δημιουργία σημείων λιανικής πώλησης που θα προσφέρουν γευστικές εμπειρίες στους καταναλωτές.

Εκτός από το ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο κανάλι διανομής των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, στα πλεονεκτήματα της Yioleni’s προστίθεται και ο οικολογικός προσανατολισμός της. Οι συσκευασίες της είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένες, ώστε να μπορούν να βιοδιασπαστούν από το περιβάλλον.

Αποτελούνται από φυσικά υλικά σε γήινα χρώματα, 100% ανακυκλώσιμα. Η φιλοσοφία της αποτυπώνεται άλλωστε και στο λογότυπου που έχει επιλέξει η διοίκηση, αφού την υπογραφή της φέρει ένα δέντρο, το οποίο θεωρείται σύμβολο της φύσης, της εξέλιξης και της αέναης δημιουργικότητας.