Τα MUJI ανοίγουν το πρώτο τους ξενοδοχείο

Τα MUJI ανοίγουν το πρώτο τους ξενοδοχείο

Η αλυσίδα καταστημάτων με είδη σπιτιού αναμένεται να ανοίξει το δεκαόροφο κατάστημα - ξενοδοχείο μέσα στο 2019.

Τα MUJI είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων με είδη σπιτιού και γραφείου. Το πρώτο μαγαζί άνοιξε το 1980, και σήμερα μετρά πάνω από 1.000 στις περισσότερες μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Στους διαδρόμους μπορεί να βρει κανείς από μολύβια, μέχρι σαπούνια, αρώματα, κεριά, τετράδια, πετσέτες, ρούχα, έπιπλα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί – αποδεικνύοντας πώς οι Ιάπωνες δεν ξέρουν μόνο από καλό σούσι, αλλά και από ντιζάιν.

Πριν μερικούς μήνες οι υπεύθυνοι της Ryohin Keikaku, κατά κόσμον MUJI ανακοίνωσαν πώς πρόκειται να ανοίξουν το πρώτο MUJI ξενοδοχείο στo Σενζέν και το Πεκίνο.

Σήμερα η εταιρεία είναι έτοιμη να ανοίξει το πρώτο ξενοδοχείο στην Γκίνζα, την πιο ακριβή συνοικία του Τόκυο μαζί με ένα ολοκαίνουργιο flagship store την άνοιξη του 2019.

Οι κατασκευές ξεκίνησαν στα μέσα του Ιουνίου, εκεί όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα γραφεία της Electric Power Company και άλλων εταιρειών.

Το κατάστημα θα βρίσκεται δύο λεπτά με τα πόδια από το σταθμό του μετρό και θα έχει έκταση μεγαλύτερη από 3.300 τετραγωνικά μέτρα, ξεπερνώντας το μεγαλύτερο κατάστημα (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) στο κοντινό Yurakucho, το οποίο και θα κλείσουν μετά τη λήξη του συμβολαίου για να μην «χάνουν» πελάτες.

Στους δέκα ορόφους θα στεγαστούν τόσο το κατάστημα όσο και το ξενοδοχείο, με τους επτά να καταλαμβάνει το κατάστημα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις προορίζονται για τις υποδομές του ξενοδοχείου.