Τα Navarino Icons κατακτούν και τα Marks & Spencer

Τα Navarino Icons κατακτούν και τα Marks & Spencer

Μετά τα Harrod's, τα προϊόντα του Costa Navarino εισέρχονται σε 64 food hall των M&S σε όλη την Βρετανία.

Το Harrod’s στο περιοδικό του τα περιγράφει ως «θεϊκό φαγητό» ενώ το Dean&DeLuca, το Νεοϋορκέζικο ντελικατέσεν που κατέκτησε τον κόσμο, «ως την καλύτερη μεσογειακή γεύση». Ο λόγος για τα Navarino Icons, την σειρά προϊόντων του Costa Navarino που έκανε την εμφάνιση της πριν από δύο χρόνια και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να κατακτήσει τους λάτρεις των gourmet γεύσεων σε όλο τον κόσμο.

Από την ποιότητα, την πρωτοτυπία και την αισθητική τους δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν τα Marks & Spencer τα οποία από τα τέλη Οκτωβρίου θα τα φιλοξενεί σε 64 food halls του σε όλη την Βρετανία. Όπως εξηγεί στο fortunegreece.com o Peter Poulos, εκπρόσωπος της Greka Icons, της εταιρείας που έχει αναλάβει την όλη διαδικασία παραγωγής και εμπορίας των Navarino Icons, «με τα Marks & Spencer οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Είναι μία διαδικασία αρκετά μακροχρόνια για να καταφέρουν τα προϊόντα να επιλεχθούν ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα με διαδικασίες λεπτομερούς αξιολόγησης. Αυτήν τη στιγμή, η τοποθέτηση στα Marks & Spencer έχει ξεκινήσει με δύο προϊόντα, την ψητή μελιτζάνα και το dip ψητής κόκκινης πιπεριάς & ντομάτας, ενώ είναι στα άμεσα σχέδια ακόμη τέσσερα. Αντίστοιχα, έτσι γίνεται συνήθως και με όλους τους πελάτες της εταιρίας. Ένα παράδειγμα είναι το Dean&DeLuca, όπου ξεκίνησε με ένα προϊόν αλλά σήμερα έχουν τοποθετηθεί σχεδόν όλα τα προϊόντα της σειράς. Επίσης η εταιρία αποτελεί πλέον έναν από τους ελάχιστους παγκόσμιους συνεργάτες του Dean&DeLuca».

Διαβάστε ακόμη: Και εγένετο το πρώτο 24ωρο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Πέρα από τα Dean&DeLuca που φιλοξενούν στα ράφια τους προϊόντα της Navarino Icons σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν, Νότιο Κορέα και Μέση Ανατολή, τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης και της Πελλοπονήσου βρίσκονται επίσης στα Harrod’s στο Λονδίνο, στο Julius Meinl am Graben στην Βιέννη, στο CitySuper στο Χονγκ Κονγκ στο Wynn Las Vegas and Encore Hotel στο Λας Βέγκας. Στην Ελλάδα πέρα από τους χώρους του ξενοδοχείου που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ο Βασίλης και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος τα προϊόντα είναι τοποθετημένα σε καταστήματα των ΚΑΕ σε επιλεγμένα αεροδρόμια, στο Golden Hall και στο Attica καθώς σε πωλητήρια μουσείων όπως είναι το Γουλανδρή – Φυσικής Ιστορίας και του Κυκλαδικής Τέχνης.

Πωλήσεις και στο διαδίκτυο
Ένα εντυπωσιακό στοιχείο για σειρά που έχει δημιουργηθεί από ξενοδοχειακό όμιλο είναι ότι μόνο το 13% των πωλήσεων πραγματοποιείται από τα καταστήματα και τα σημεία που βρίσκονται στο Costa Navarino και το υπόλοιπο αφορά πωλήσεις μέσω συνεργασιών με τα προαναφερθέντα σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Καθώς όμως αυτό το δίκτυο συνεργατών δεν φτάνει παντού και καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών του Costa Navarino έχει δείξει ενδιαφέρον να βρει τα Icons συγκεντρωμένα σε ένα site, τα προϊόντα θα πωλούνται σύντομα μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Costa Navarino, που θα λειτουργήσει στο προσεχές διάστημα.

Οι άνθρωποι της Navarino Icons στην ερώτηση για το ποιό είναι το προϊόν που έχουν ξεχωρίσει οι διεθνείς καταναλωτές τους δυσκολεύονται να απαντήσουν. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι κάθε αγορά λόγω των διαφορετικών γευστικών συνηθειών, έχει και τις δικές της προτιμήσεις. Σε γενικές γραμμές πάντως, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα με μεγάλη ανταπόκριση, λόγω των οργανοληπτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του που οφείλονται στον τρόπο παραγωγής και κυρίως στη συλλογή της ελιάς πολύ νωρίς μέσα στο Νοέμβριο. Επίσης, το χοντρό αλάτι που συλλέγεται με το χέρι, η πάστα ελιάς και το μέλι με κηρήθρα, ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις.

Διαβάστε επίσης: Η συγχώνευση που αλλάζει το χάρτη του εμπορίου

Στο σύνολό τους, τα προϊόντα δημιουργούνται σε μικρές ποσότητες σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, ακολουθώντας αυστηρό ποιοτικό έλεγχο σε κάθε στάδιο της παραγωγής με αποκορύφωμα την πρόσφατη πιστοποίηση κατά ISO 22000:2005.

« Στη Navarino Icons οι καταναλωτές βλέπουν μια ποιοτική και υγιεινή πρόταση ελληνικής διατροφής που ανταγωνίζεται επάξια ιταλικές και ισπανικές σειρές στα ράφια των gourmet σημείων πώλησης. Αυτό που εκτιμούν οι καταναλωτές στα προϊόντα μας εκτός της γεύσης είναι ότι μπορούν να εντοπίσουν τη διαδικασία παραγωγής αλλά και να συνδέσουν κάθε προϊόν με την ιστορία και τη διατροφική αξία του εξηγεί η Μαρίνα Παπατσώνη από την Greka Icons.

Η σειρά η οποία διαθέτει ελαιόλαδο, ελιές, παραδοσιακά ζυμαρικά, μέλι, γλυκά του κουταλιού και παστέλια, αφεψήματα και λαχανικά σε βάζα αναμένεται να εμπλουτισθεί και με νέα προϊόντα καθώς όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας η συνεχής παρακολούθηση της ποιότητας αλλά η διεύρυνση της σειράς με νέα προϊόντα, αποτελούν προτεραιότητα τους. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην έρευνα και ανάπτυξη σε συνεργασία με τους παραγωγούς που συνεργάζεται η εταιρία. Hδη δοκιμάζουν τέσσερις νέες συνταγές σε διάφορες κατηγορίες.

Το επίκεντρο είναι πάντα τα παραδοσιακά προϊόντα και ιδιαίτερα οι χαμένοι θησαυροί της ελληνικής γης που ακόμα μένουν παραμελημένοι και δεν συλλέγονται, όπως η αντράκλα, τα φραγκόσυκα, διάφορα βότανα, κ.α. Γι’ αυτό και παραμένουν ανοικτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις συνεργασίας με παραγωγούς της Πελοποννήσου που θέλουν να κάνουν τη διαφορά.

Δείτε τα καλύτερα νεα ξενοδοχεία στην Ελλάδα!