Tα νέα αεροπλάνα του στόλου της AEGEAN (βίντεο – φωτογραφίες)

Tα νέα αεροπλάνα του στόλου της AEGEAN (βίντεο – φωτογραφίες)
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή παραλαβής των πρώτων τριών νέων αεροσκαφών από συνολικά 46 Airbus της Aegean, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, στην Τεχνική βάση της Aegean (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αποκαλύφθηκαν τα νέα αποκτήματα της αεροπορικής εταιρείας, σηματοδοτώντας τη μετάβασή της σε μια νέα εποχή.

Στην Τεχνική βάση της Aegean (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών),  παρουσιάστηκαν σήμερα το νέο σήμα και τα νέα αεροπλάνα του στόλου της εταιρίας, τρία Airbus A320neo, τα οποία βάζουν την Aegean σε μία «νέα εποχή».

Η «αποκάλυψη» των αεροσκαφών έγινε σε μια εντυπωσιακή τελετή, παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόκειται, για τρία νέα αεροσκαφη από συνολικά 46 Airbus της Aegean και – σύμφωνα με τον πρωθυπουργό – πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών από ιδιωτική εταιρία.

Συνολικά η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει κάτ’ ελάχιστο 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, έως το 2024.

Τα νέα αεροσκάφη Α320neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη, ενώ περιορίζουν ιδιαίτερα σημαντικά και το αποτύπωμα θορύβου. Παράλληλα με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, αλλά και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς.

O πρόεδρος του ομίλου κ. Ευτύχης Βασιλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ιστορία της Aegean σήμερα συναντά το μέλλον. Η υποσχεση που δώσαμε προ εικοσαετίας για έναν ποιοτικό αερομεταφορέα εντυπώνεται σήμερα και συνεχίζει στη νέα εποχή της Aegean. Λειτουργήσαμε πάντα με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας και τις προοπτικές της. Είμαι χαρούμενος που μόλις 18 μήνες από την υπογραφή της συμφωνίας παραλαμβάνουμε τα πρώτα αεροπλάνα, τα οποία άμεσα τα βάζουμε σε πτήσεις. Από σήμερα, ξεκινά ένας διετής κύκλος, νέων υπηρεσιών για τους πελάτες μας. Και στο μέλλον, στην τρίτη μας δεκαετία θα συνεχίζουμε να επενδύουμε και να δίνουμε ευκαιρίες εξέλιξης στους ανθρώπους μας, στους οποίους θα πρέπει να δώσουμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

«Κάθε νέο αεροσκάφος που προστίθεται στον στόλο μας σημαίνει 70 άμεσες θέσεις εργασίας, επιπλέον 100 .000 επισκέπτες ετησίως κι άλλα 80 εκατ. άμεσα, ετήσια έσοδα στον ελληνικό τουρισμό» επεσήμανε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean. Όπως επεσήμανε η διοίκηση του ομίλου, μέσα στα χρόνια της κρίσης, ο όμιλος συνέβαλε στην ελληνική οικονομία με 2,7 δισ. ευρώ από το 2010- 2019 σε τέλη, φόρους και εισφορές.

«Μέχρι το 2025 θα παραλάβουμε τουλάχιστον 46 νέα αεροσκάφη, έχοντας επιπλέον 12 ως option εφόσον υπάρξουν οι ανάγκες. Με αφετηρία το 2020 θα επενδύουμε πάνω από 500 εκατ. δολάρια το χρόνο για την επόμενη εξαετία για τον εκσυγχρονισμό του στόλου μας», ανέφερε ο κ. Γερογιάννης.

Έως τον Ιούλιο του 2020 η εταιρεία θα παραλάβει συνολικά έξι νέα αεροσκάφη νέου τύπου για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της σε 155 προορισμούς, 19,2 εκατ. θεσεις και 65 αεροσκάφη για το 2020.