Tα νέα μέλη στο Δ.Σ. του OPEN τα επόμενα σχέδια του σταθμού και η digital ανάπτυξη

Tα νέα μέλη στο Δ.Σ. του OPEN τα επόμενα σχέδια του σταθμού και η digital ανάπτυξη
Με επίσημη ανακοίνωση ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN ανακοίνωσε προχθές την ενίσχυση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε. με τέσσερα νέα μέλη.

Με το βλέμμα στραμμένο στην τεχνολογική εξέλιξη, τις ψηφιακές πλατφόρμες και τις νέες εφαρμογές, το OPEN ενίσχυσε την ομάδα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ Α.Ε. με νέα μέλη. Τα δύο εξ’ αυτών προερχόμενα από διεθνή media group ειδησεογραφικού περιεχομένου και εξειδίκευση στον ψηφιακό τομέα.

Έχοντας διατελέσει editor in chief στις ψηφιακές πλατφόρμες του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Euronews, ο Duncan Hooper έχει εφαρμόσει καινοτόμες ιδέες που συζητήθηκαν και έκαναν τη διαφορά -όπως τη δημιουργία για τις πλατφόρμες του Euronews 360ᵒ βίντεο, που αποτύπωναν τις απόψεις και τις ανησυχίες των Γάλλων πολιτών κατά την περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2017. O Duncan Hooper έχει συνεργαστεί με έγκριτα διεθνή Μέσα όπως η εφημερίδα The Telegraph και η διαδικτυακή πύλη MSN. Η ένταξη του Hooper στο Δ.Σ. του OPEN, στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία και αξιοποίηση περιεχομένου σε ψηφιακές πλατφόρμες, αναμένεται να ενισχύσει την digital ανάπτυξη του media brand.

Ο Lucian Sarb, Editorial Director αλλά και μέλος του Δ.Σ. του Euronews, ήταν ο άνθρωπος που χάραξε τη στρατηγική περιεχομένου για ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα στην Ευρώπη, με 24ωρη κάλυψη και περισσότερους από 450 δημοσιογράφους από περισσότερες από 35 χώρες στο δυναμικό του. Κατά τη θητεία του ανέλαβε το λανσάρισμα πέντε νέων καναλιών του Euronews: Euronews Turkish, Euronews Farsi, Euronews Ukrainian, Euronews Greek και Euronews Hungarian. Πριν την ανάληψη καθηκόντων στο Euronews υπήρξε διευθυντής ειδήσεων στο TVR, την κρατική τηλεόραση στη Ρουμανία, έχοντας αναλάβει το rebranding των ενημερωτικών εκπομπών. Η ένταξή του στο Δ.Σ. του OPEN θα ενισχύσει τη δυναμική συνεργειών των Μέσων του media group (τηλεοπτικός σταθμός, Έθνος της Κυριακής και ethnos.gr), που ήδη διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα news room στα Βαλκάνια.

Έχοντας ως εφόδιο τη μεγάλη εμπειρία του στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του την εποχή που η δισκογραφία μεσουρανούσε, -σ.σ. υπήρξε γενικός διευθυντής μάρκετινγκ στην BMG Αυστραλίας- ο Γιώργος Λεβέντης στη συνέχεια διέγραψε μακρά και πετυχημένη πορεία στο τηλεοπτικό τοπίο διεθνώς. Τη θητεία του ως CEO της δισκογραφικής εταιρείας Heaven, ιδιοκτησίας Ομίλου ΑΝΤ1 διαδέχθηκε η ανάληψη της Γενικής Διεύθυνσης του ΑΝΤ1. Η συνέχεια για τον Γιώργο Λεβέντη ήταν για μια ακόμα φορά εκτός ελληνικών συνόρων: Ως Head of International της Syco που δημιούργησε ο Simon Cowell μαζί με τη Sony Music Entertainment πήρε επ’ ώμου τη διεθνή ανάπτυξη των shows X Factor και Got Talent και στη συνέχεια ανέλαβε COO της Acun Medya. Η έλευσή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του OPEN ενισχύει το σταθμό της Παιανίας με ένα ιδιαίτερα έμπειρο τηλεοπτικό στέλεχος που γνωρίζει όσο λίγοι τις ανάγκες της σύγχρονης τηλεόρασης.

Τέταρτο νέο μέλος του Δ.Σ. είναι ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ, με πολυετή τηλεοπτική εμπειρία ως κεντρικός παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών. Στην πολιτική του θητεία ως Υφυπουργός Εξωτερικών Υπεύθυνος για τον Απόδημο Ελληνισμό έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύσφιξη των σχέσεων με τους Έλληνες της διασποράς. Ως μέλος του Δ.Σ. του OPEN αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη του σταθμού εκτός Ελλάδος και τη διάδοσή του στους Έλληνες της ομογένειας.

Το διοικητικό συμβούλιο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN απαρτίζεται επίσγς από τους: Liudmila Borodina Πρόεδρος Δ.Σ., Κική Σιλβεστριάδου Γενική Διευθύντρια OPEN, Arthur Davidyan CEO Dimera Group, Κωνσταντίνος Φωτιάδης νομικός.