Τα νέα μέτρα στήριξης της βρετανικής κυβέρνησης οδηγούν σε υψηλότερο δανεισμό

Τα νέα μέτρα στήριξης της βρετανικής κυβέρνησης οδηγούν σε υψηλότερο δανεισμό
Photo: pixabay.com
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ασυνήθιστες οικονομικές προκλήσεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες και γνωρίζω ότι οικογένειες και επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούν», ανέφερε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Κουάσι Κουάρτενγκ δήλωσε την Τετάρτη σε παράγοντες του χρηματοοικονομικού τομέα ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης να στηρίξει οικογένειες και επιχειρήσεις θα σημαίνει υψηλότερο δανεισμό βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Στην πρώτη του κίνηση ύστερα από τον διορισμό του από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας την Τρίτη, ο Κουάρτενγκ συναντήθηκε με υψηλόβαθμους τραπεζικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου για να εξηγήσει τη νέα οικονομική προσέγγιση της κυβέρνησης που είναι υπέρ της ανάπτυξης.

«Λόγω του μεγέθους της κρίσης αερίου, η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι να στηριχθούν οικογένειες και επιχειρήσεις στο άμεσο μέλλον», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι αυτό θα σημαίνει υψηλότερο δανεισμό βραχυπρόθεσμα, παράλληλα με τη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας μεσοπρόθεσμα».

Ο Κουάρτενγκ αξιοποίησε τη συνάντηση αυτή για να εκφράσει την πλήρη στήριξή του στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Αγγλίας και την αποστολή της να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, κάτι που είναι βασικό για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις αναφορικά με το κόστος διαβίωσης.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ασυνήθιστες οικονομικές προκλήσεις τις επόμενες εβδομάδες και μήνες και γνωρίζω ότι οικογένειες και επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούν», ανέφερε ο Κουάρτενγκ σε ανακοίνωση.

«Η πρωθυπουργός και εγώ δεσμευόμαστε στο να λάβουμε αποφασιστικά μέτρα για να βοηθήσουμε τώρα τους Βρετανούς πολίτες, επιδιώκοντας παράλληλα μια ατζέντα που είναι ξεκάθαρα υπέρ της ανάπτυξης».

«Χρειάζεται να είμαστε αποφασιστικοί και να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό σημαίνει να εστιάζουμε αδιάκοπα στο πώς ξεμπλοκάρουμε τις επενδύσεις των επιχειρήσεων και αυξάνουμε το μέγεθος της βρετανικής οικονομίας, αντί στο πώς να αναδιανείμουμε αυτό που έχει απομείνει».