Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα – ο Μάιος ήταν ένας πολύ κακός μήνας για τα κρυπτονομίσματα

Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα – ο Μάιος ήταν ένας πολύ κακός μήνας για τα κρυπτονομίσματα
pexels

του Bernhard Warner

Εάν η Gamestop ήταν ο «πρίγκιπας» του Μαΐου (η μετοχή της οποίας αυξήθηκε κατά 27,9% τον Μάιο), τότε οι «βάτραχοι» ήταν τα κρυπτονομίσματα.

Το Bitcoin έχασε το ένα τρίτο της αξίας του κατά τη διάρκεια ενός απίστευτα ευμετάβλητου μήνα. Από την κορυφή στο ναδίρ τον περασμένο μήνα, η τιμή του Bitcoin μειώθηκε έως και 47,3%. Ήταν σχεδόν το πιο ασταθές κρυπτονόμισμα. Το Dogecoin έχασε σχεδόν τα δύο τρίτα της αξίας του σε ένα σημείο τον περασμένο μήνα, και το Ethereum έπεσε 60% από την κορυφή στα τάρταρα.

Το ότι ο χρυσός τείνει να προτιμάται από τους επενδυτές καθώς οι μετοχές υποχωρούν δεν είναι πλέον αξίωμα. Για παράδειγμα, είδαμε ότι ο χρυσός σημείωσε απώλειες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του περασμένου έτους, κάτι που συμβάδιζε με την επενδυτική φρενίτιδα στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών – και την κατάρρευση των μετοχών αξίας.

Αυτή τη φορά, παρατηρούμε το αντίθετο: μια διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις προς το χρυσό καθώς οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών και τα κρυπτονομίσματα υποαποδίδουν και οι μετοχές αξίας (ο δείκτης των τραπεζών του DJ Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 5,4% τον προηγούμενο μήνα και ο S&P 500 των χρηματοοικονομικών εταιρειών σημείωσε άνοδο κατά 4,8%) σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις.

Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει αντιστάθμιση κινδύνου με την τοποθέτηση σε χρυσό έναντι των μετοχών, αλλά αυτή είναι πιο επιλεκτική.