Τα πασίγνωστα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ γίνονται vegan

Τα πασίγνωστα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ γίνονται vegan
epa03638231 Meat balls are served in a restaurant of Ikea in Amsterdam, The Netherlands, 23 March 2013. Ikea meatballs are returning to the company’s food menu after last month's controversial horse meat scare. In February, IKEA stopped selling meatballs from its main supplier, Familjen Dafgard, after testing showed a batch of the product contained horse meat. EPA/MARCEL ANTONISSE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα vegan κεφτεδάκια ελαττώνουν το «αποτύπωμα του άνθρακα» στο μόλις 4% σε σχέση με αυτά που παρασκευάζονται από μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας.

Κάθε χρόνο η ΙΚΕΑ πουλά πάνω από ένα εκατομμύριο κεφτεδάκια μέσω των εστιατορίων που διαθέτουν τα καταστήματα της. Πλέον όμως, η εταιρεία, ελπίζει να πείσει περισσότερους πελάτες να επιλέξουν τη vegan εκδοχή τους. Τον Αύγουστο, θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του «plant ball» στα καταστήματα της Ευρώπης και τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.

Τα πλάνα της ΙΚΕΑ να παράγει vegan κεφτεδάκια, ξεκίνησαν το 2014 μέσω μίας νέας συνταγής, με βασικά συστατικά, πρωτεΐνη αρακά, δημητριακά, πατάτες, κρεμμύδι και μήλα. Η μίξη όλων των παραπάνω γινόταν με τρόπο ώστε η τελική γεύση να θυμίζει αρκετά την εκδοχή των αυθεντικών, που παρασκευάζονται από μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας.

Τα vegan κεφτεδάκια ελαττώνουν το «αποτύπωμα του άνθρακα» στο μόλις 4% σε σχέση με τα πρώτα.

Παρόλο που το φαγητό αποτελεί ένα μικρό μέρος του συνολικού «ανθρακικού αποτυπώματος» της IΚΕΑ, τα καφέ και τα εστιατόρια εντός των καταστημάτων της, την καθιστούν μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων στον κόσμο. Το σουηδικό κεφτεδάκι είναι ένα από τα εμβληματικά αντικείμενα του μενού, αλλά το νέο «φυτικό μπαλάκι» είναι πιθανό να έχει μεγάλη ζήτηση.