Τα παιχνίδια δίνουν ώθηση στα έσοδα της Tencent για το α’ τρίμηνο του 2018

Τα παιχνίδια δίνουν ώθηση στα έσοδα της Tencent για το α’ τρίμηνο του 2018
Photo:

Τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2018 ήταν υπεράνω προσδοκιών, γεγονός που καθησύχασε τους επενδυτές.

Κέρδη πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, δημοσίευσε η Tencent. Τα έσοδα έφτασαν τα 73,53 δισ. γουάν (11,5 δισ. δολάρια), ενώ δημοσκόπηση του Reuters έκανε λόγο για 71,04 δισ. γουάν. Τα έσοδα ήταν ενισχυμένα κατά 48% σε ετήσια βάση.

Από τον Ιανουάριο, οι επενδυτές της Tencent είχαν πουλήσει πάνω από 90 δισεκατομμύρια σε μετοχές. Η εταιρεία τους διέψευσε, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις περίπου κατά το ένα τρίτο. Αυτό οφείλεται εν μέρει σε μια από τις επενδύσεις της εταιρείας σε πλατφόρμες όπως τα βιντεοπαιχνίδια και η ειδησεογραφία.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο και εταιρεία παιχνιδιών στην Κίνα, η Tencent, κατόρθωσε να αψηφήσει τους φόβους ότι οι υπέρμετρες δαπάνες θα επιδείνωναν την κερδοφορία. Ο ιδιοκτήτης του τιτάνα «WeChat», επένδυσε, για να διατηρήσει την ανάπτυξη της εταιρείας καθώς τα παιχνίδια υπολογιστή δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλή,  στην ψυχαγωγία και στο φυσικό εμπόριο. Έχει, ακόμα, διασφαλίσει το δικαίωμα διανομής σε μερικά από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια, μεταξύ άλλων του Battlegrounds της PlayerUnknown, προσαρμόζοντάς το στα κινητά τηλέφωνα για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες.  Κάπως έτσι, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 48% στα 73,5 δισεκατομμύρια γιουάν.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από τα παιχνίδια, ενώ βασίζεται στις διαφημίσεις και τις πληρωμές του WeChat για την ανάπτυξή της στο μέλλον. Όσον αφορά τα παιχνίδια, το Honour Of Kings εξακολουθεί να κυριαρχεί ως πηγή εσόδων, καθώς το πεδίο των παιχνιδιών στο κινητό δέχτηκε 68% αύξηση στο πρώτο τρίμηνο.

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο να βελτιώνουμε τα δικά μας προϊόντα όπως επίσης και να παρέχουμε υπηρεσίες στους συνεργάτες μας», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Ma Huateng.