Τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα σε Ελλάδα και εξωτερικό

Τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα σε Ελλάδα και εξωτερικό

H ManpowerGroup καταγράφει τις ειδικότητες που αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

H ManpowerGroup καταγράφει τις ειδικότητες που αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά εργασίας.

Η εποχή μας είναι γεμάτη ερωτήματα πρωτόγνωρα για αρκετούς από εμάς, είτε βρισκόμαστε στην αρχή, είτε στο μέσο του επαγγελματικού μας βίου: ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση παρά την κρίση; Θα επιβιώσει το επάγγελμά μου μετά τις κοσμογονικές αλλαγές στην τεχνολογία, την πρόοδο της κοινωνίας, την αλλαγή νοοτροπίας κ.λπ; Τι να προσέξω ώστε οι σπουδές μου να μην καταλήξουν σε ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα σε μια ειδικότητα που κανείς δεν χρειάζεται; Και, τέλος, αν χρειάζεται να μεταναστεύσω για να βρω εργασία, ποιες ειδικότητες έχουν μεγαλύτερο βαθμό απορρόφησης;

Διαβάστε: Πώς να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση

Η ManpowerGroup ερεύνησε τις ανάγκες των εταιρειών και συνέταξε έναν πίνακα με τις πιο περιζήτητες ειδικότητες. Όπως αναφέρει η δρ Βενετία Κουσία, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup Greece, «Σήμερα που η αγορά χαρακτηρίζεται από ρευστότητα κι αβεβαιότητα, η real time παρακολούθηση των εξελίξεων είναι απαραίτητη. Εξίσου απαραίτητα είναι και τα επόμενα βήματα, δηλαδή: σωστή πρόβλεψη των τάσεων / σεναρίων, αξιολόγηση των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας και υλοποιήσιμες προτάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, οι οποίες θα αξιοποιούν τα καλά στοιχεία του καθενός (της χώρας, των επιχειρήσεων, των ατόμων) και θα αποτελούν προϊόν ειλικρινούς διαλόγου».

Διαβάστε: Οι δέκα καλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Ειδικότητες και επαγγέλματα, στα οποία καταγράφεται δυσκολία κάλυψης, επομένως οι υποψήφιοι με το κατάλληλο προφίλ (εμπειρία, δεξιότητες, τεχνικές γνώσεις, προσωπικά χαρακτηριστικά) έχουν προοπτικές απορρόφησης και εξέλιξης: