Τα ποσά που κέρδισαν φέτος οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι εντυπωσιάζουν

Τα ποσά που κέρδισαν φέτος οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι εντυπωσιάζουν

Ο πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Novatec μέσα σε διάστημα 8 μηνών αύξησε την περιουσία του κατά 3,63 δισ. δολάρια.

Τα κεφάλαια που διαθέτουν συνολικά σε δολάρια 23 Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι, αυξήθηκαν κατά 8,735 δισ. δολάρια από τις αρχές του χρόνου και συγκεκριμένα έως τις 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη Bloomberg Billionaires Index (κατάλογος με τα περιουσιακά στοιχεία που ανανεώνεται ημερησίως του πρακτορείου Bloomberg).

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Novatec, Λεονίντ Μίχελσον, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων και την 43η θέση στον γενικό κατάλογο διεθνώς με περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 20,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσα σε διάστημα 8 μηνών αύξησε το κεφάλαιό του κατά 3, 63 δισ. δολάρια.

Ο κατέχων την δεύτερη θέση (47η παγκοσμίως) στον κατάλογο των Ρώσων δισεκατομμυριούχων και βασικός μέτοχος του ρωσικού ομίλου Severstal, Αλεξέι Μορντασόφ αύξησε την περιουσία του κατά 108, εκ. δολάρια, η οποία έφθασε στις 2 Σεπτεμβρίου τα 19,8 δισ. δολάρια.

Την τρίτη θέση (και την 50η παγκοσμίως) κατέχει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μεταλλουργίας Novolipetsk, Βλαντίμιρ Λίσιν, το κεφάλαιο του οποίου αυξήθηκε κατά 1,33 δισ. φθάνοντας τα 19,4 δισ. δολάρια.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος του ομίλου Interros και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Norilski Nikel, Βλαντίμιρ Ποτάνιν, με περιουσία 18,3 δισ. δολάρια ( +608 εκ. δολάρια από τις αρχές του έτους) και στην πέμπτη θέση ο βασικός μέτοχος της Eurochim Αντρέι Μελνιτσένκο με περιουσία 15,9 δισ. δολάρια (+2,06 δισ. δολάρια από τις αρχές του χρόνου). Ο Ποτάνιν και Μελνιτσένκο στον γενικό κατάλογο του Bloomberg Billionaires Index κατέχουν την 54η και 70 θέσεις αντίστοιχα.

Πηγές : ΤASS, Bloomberg