Τα πρώτα headset επαυξημένης πραγματικότητας της Apple ίσως κυκλοφορήσουν πιο σύντομα απ’ό,τι περιμέναμε

Τα πρώτα headset επαυξημένης πραγματικότητας της Apple ίσως κυκλοφορήσουν πιο σύντομα απ’ό,τι περιμέναμε
epa06243873 (FILE) - The company's logo at an Apple Store in Washington, DC, USA, 27 January 2015 (reissued 04 October 2017). The European Commission on 04 October 2017 announced it has decided to refer Ireland to the European Court of Justice for failing to recover illegal state aid worth up to 13 billion euros from Apple, as required by a Commission decision. The Commission decision of 30 August 2016 concluded that Ireland's tax benefits to Apple were illegal under EU State aid rules. Writing in background reads: 'State Grants: Ireland-Apple.' EPA/SHAWN THEW *** Local Caption *** 52991391 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, έχει εκφράσει ανοιχτά την πεποίθησή του ότι η επαυξημένη πραγματικότητα είναι το μέλλον.

του Don Reisinger

Εδώ και χρόνια φημολογείται ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας. Σύντομα, η ιδέα της εταιρείας ίσως περάσει στη φάση της παραγωγής.

Σε σημείωμά του προς τους επενδυτές την Παρασκευή, ο MingChi Kuo, αναλυτής της TF International Securities, είπε ότι η Apple ίσως αρχίσει να πουλάει το headset επαυξημένης πραγματικότητας από το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Όμως, ο Kuo προειδοποίησε ότι η έναρξη μαζικής παραγωγής ίσως αναβληθεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, εάν η ανάπτυξη δεν κυλήσει βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Mac, η οποία εξασφάλισε αντίγραφό του σημειώματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έχει εκφράσει ανοιχτά την πεποίθησή του ότι η επαυξημένη πραγματικότητα είναι το μέλλον. Σε αντίθεση με την εικονική πραγματικότητα που τοποθετεί τους χρήστες μέσα σε ένα περιβάλλον που έχει παραχθεί αποκλειστικά από υπολογιστές, η επαυξημένη πραγματικότητα ενσωματώνει εικονικά στοιχεία μέσα στον πραγματικό κόσμο. Όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν headset επαυξημένης πραγματικότητας, βλέπουν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται αλλά μπορούν να αλληλεπιδρούν με εικονικά στοιχεία τα οποία ευφυώς προσαρμόζονται στον πραγματικό κόσμο.

Στην πορεία προς την παραγωγή ενός headset επαυξημένης πραγματικότητας, η Apple προσφέρει ευκαιρίες σε προγραμματιστές να αναπτύξουν σχετικές εφαρμογές μέσω της πλατφόρμας ARKit. Μια απλή εκδοχή εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας έχει ήδη ενσωματωθεί στο λειτουργικό iOS και επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις οπίσθιες κάμερες του iPhone για να μετρούν το μέγεθος πραγματικών αντικειμένων.

Σύμφωνα με τον Kuo, τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Apple θα βασίζονται στο iPhone για τις λειτουργίες τους και δεν θα δρουν ανεξάρτητα. Οι χρήστες Android θα χρειάζονται είτε να αγοράσουν ένα iPhone για να χρησιμοποιούν τη συσκευή της Apple είτε να βρουν μια εναλλακτική πλατφόρμα.

Ο Kuo δεν είπε πόσο θα κοστίζει η συσκευή ή πότε θα είναι διαθέσιμη. Όμως, αν κρίνουμε από το χρονοδιάγραμμα παραγωγής, το πιθανότερο είναι να δούμε το headset κάποια στιγμή το 2020.