Τα προβλήματα στις πτήσεις φέρνουν «έκρηξη» στις τιμές εισιτηρίων της Lufthansa

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Lufthansa θα προσφέρει κρατήσεις τον Ιούλιο μόνο στην πιο ακριβή κατηγορία θέσεων, αυξάνοντας την τιμή ακόμη και στις φθηνότερες πτήσεις Φρανκφούρτη-Λονδίνο μετ’ επιστροφής στα 1.000 ευρώ.

Το μέτρο έρχεται καθώς χιλιάδες ταξιδιώτες ξανακλείνουν εισιτήρια μετά την ακύρωση περισσότερων από 3.000 πτήσεις της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης λόγω ελλείψεων προσωπικού και αναταράξεων στη λειτουργία των αεροδρομίων.

«Η Lufthansa κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή σε όλους τους ταξιδιώτες που επηρεάζονται από ακυρώσεις πτήσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σύμφωνα με το Bloomberg. «Για να το διασφαλίσει αυτό, μείωσε τη διαθεσιμότητα των νέων κρατήσεων τον Ιούλιο». Οι ανατιμήσεις, δηλαδή, δεν αφορούν όσους έχουν χάσει την πτήση τους, οι οποίοι έχουν προτεραιότητα στις νέες θέσεις.

Η Lufthansa είπε ότι ο κλάδος διεξάγει αγώνα δρόμου για να επαναπροσλάβει χιλιάδες υπαλλήλους, με πρώτο βήμα τον ερχόμενο χειμώνα απλώς να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Το εποπτικό συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας πρόκειται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει εκ νέου τη συνεχιζόμενη διαταραχή στο πρόγραμμα πτήσεων, γράφει η Handelsblatt.