Τα σχέδια της «νέας» Παναγίας των Παρισίων παρουσιάζει εντυπωσιακό βίντεο

Τα σχέδια της «νέας» Παναγίας των Παρισίων παρουσιάζει εντυπωσιακό βίντεο
epa07509043 The flames burning the roof of the Notre-Dame Cathedral in Paris, France, 15 April 2019. A fire started in the late afternoon in one of the most visited monuments of the French capital. EPA/JULIEN DE ROSA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το βίντεο παρουσιάζει βήμα προς βήμα κάθε σημείο της Παναγίας των Παρισίων που θα αναδιαμορφωθεί, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο καμπαναριό με την αιχμηρή οροφή.

Ένα βελγικό αρχιτεκτονικό γραφείο, το οποίο ειδικεύεται στη δημιουργία τρισδιάστατων γραφικών, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό animation βίντεο μέσα από το οποίο παρουσιάζεται το όραμά της για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης από την πυρκαγιά του περασμένου Απριλίου, Παναγίας των Παρισίων.

Το βίντεο παρουσιάζει βήμα προς βήμα κάθε σημείο του ναού που θα αναδιαμορφωθεί, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο καμπαναριό με την αιχμηρή οροφή, το οποίο προτείνεται να έχει μία μοντέρνα γυάλινη οροφή.

Συγκεκριμένα η  ομάδα του Miysis Studio, πρότεινε το καμπαναριό, το οποίο σχεδιάστηκε από την Eugène Viollet-le-Duc τον 19ο αιώνα, να παραμείνει το ίδιο, με μόνη διαφορά το υλικό της οροφής, ενώ για η κεντρική στέγη του ναού, που υπήρχε από τον 13ο αιώνα, παρουσιάζεται με νέα μοντέρνα δομή από ξύλο και ατσάλι.

«Θέλαμε να αναμίξουμε το παραδοσιακό ξύλο με νέα υλικά για να δημιουργήσουμε την σωστή ισορροπία μεταξύ της ιστορίας και του μέλλοντος», δηλώνει σχετικά ο Ντένις Στίβενς, διευθυντής του αρχιτεκτονικού γραφείου και συμπληρώνει:  «Το να δημιουργήσουμε τον ναό ακριβώς όπως ήταν πριν, θα έδειχνε σαν μια προσπάθεια να διαγράψουμε την φωτιά από την ιστορία του. Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε ακριβώς το ίδιο ξύλο που είχε χρησιμοποιηθεί τότε, οπότε αποφασίσαμε να δείξουμε σεβασμό αλλά παράλληλα να γίνουμε και λίγο δημιουργικοί».

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί είναι οι σχεδιαστές έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων και οι περισσότερες περιλαμβάνουν την ίδια γυάλινη οροφή. Οι προτάσεις ποικίλουν από ενδιαφέρουσες μέχρι εκκεντρικές και η ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 χρόνια.

Παρακολουθήστε παρακάτω το σχετικό βίντεο: