Τα Starbucks αρνούνται κάθε σχέση με το Ισραήλ

Τα Starbucks αρνούνται κάθε σχέση με το Ισραήλ
Photo:

Η παγκόσμια αλυσίδα καφέ διέψευσε και επίσημα ότι χρηματοδοτεί με οποιοδήποτε τρόπο το Ισραήλ και τον στρατό του. 

Η αλυσίδα καφέ των Starbucks αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση με την οποία απορρίπτει τους ισχυρισμούς και τις φήμες ότι η εταιρεία ή ο CEO της Howard Schultz «παρέχουν οικονομική στήριξη στο Ισραήλ ή στο στρατό του».

Η εταιρεία επισημαίνει πως έχει κλείσει όλα τα καταστήματα της στο Ισραήλ από το 2003 για λειτουργικούς λόγους, με τον εκπρόσωπο των Starbucks να μην διευκρινίζει ποιοι είναι αυτοί.

«Δεν σχετίζονται πάντως με πολιτικούς λόγους» αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο Jim Olson δεν διευκρίνισε στη δήλωση του από πού ξεκίνησαν οι φήμες για στήριξη των Starbucks στο Ισραήλ αλλά μια καμπάνια στο app «Buycott», μια πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να δημοσιεύσει και να αρχίσει ένα μποϊκοτάζ, έβαλε στο στόχαστρο την εταιρεία για στήριξη στην επιχείρηση «κατάληψης της Παλαιστίνης».

«Τα Starbucks δεν στηρίζουν πολιτικούς και θρησκευτικούς σκοπούς, όπως και ο CEO μας Howard Schultz. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση οικονομική στήριξη στο Ισραήλ».

Τα Starbucks διαθέτουν περίπου 600 καταστήματα σε 12 χώρες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Αίγυπτος.

Διαβάστε ακόμη: 

Αύξηση κερδών 23% για την Starbucks

Τα Starbucks ρίχνουν τις τιμές στην Ελλάδα λόγω… Mikel