Τα τεχνικά κλιμάκια πιάνουν ξανά «δουλειά»

Τα τεχνικά κλιμάκια πιάνουν ξανά «δουλειά»
Employees of the Greek Ministry of Finance are seen in their offices in central Athens February 25, 2015. A prominent Greek minister defied his government's pledge to press on with some state asset sales, revealing the first open dissent within Prime Minister Alexis Tsipras's coalition and highlighting the tightrope that the leftist premier must walk. The sign reads "Finance". REUTERS/Yannis Behrakis (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS) - RTR4R54V

Ξεκινούν την Τρίτη οι εργασίες των απεσταλμένων των θεσμών – Καμία υποχρέωση για τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων λέει η κυβέρνηση.

Ξεκινούν από την Τρίτη, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και σε παράλληλες ομάδες εργασίες, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους οι ομάδες εργασίες θα έχουν στην ατζέντα τους δημοσιονομικά θέματα, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων, κ.λπ. Ταυτόχρονα, αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών.

Οι συγκεκριμένοι παράγοντες του υπουργείου επισήμαναν ότι όσον αφορά στα δημοσιεύματα περί προαπαιτούμενων (prior actions), ούτε στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, ούτε στις δύο επιστολές προς τον ESM του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπάρχει η παραμικρή νύξη για τρίτη δέσμη προαπαιτούμενων.

Κομισιόν: Εκταμίευση χρημάτων μόνο με περισσότερες μεταρρυθμίσεις

«Περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Ελλάδας θα χρειαστούν προκειμένου γίνει δυνατή η πρώτη εκταμίευση», δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα. Όπως ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, οι μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για το νέο πρόγραμμα στήριξης ολοκληρώθηκαν εγκαίρως και με συνολικά ικανοποιητικό τρόπο, βάσει της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν ενημέρωσε πως τεχνικά κλιμάκια από τους θεσμούς είναι ήδη στην Αθήνα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ οι επικεφαλής διαπραγματευτές θα βρίσκονται επί τόπου το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.