Τα θερμά λόγια του Πούτιν προς τον Τσίπρα

Τα θερμά λόγια του Πούτιν προς τον Τσίπρα

Έντονο διεθνές ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σήμερα - Την Τρίτη ανακοινώνεται η κυβέρνηση. 

Έντονη διεθνής κινητικότητα με επίκεντρο τις θέσεις που θα παρουσιάσει η νέα ελληνική κυβέρνηση τόσο στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, όσο και την ευρύτερη στρατηγική της στην εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, καταγράφηκε σήμερα, επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης.

Το πρώτο μέλημα ωστόσο του Αλέξη Τσίπρα είναι ο σχηματισμός της κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται το νέο κυβερνητικό σχήμα να είναι έτοιμο μέχρι αύριο το μεσημέρι και να γίνει και η ορκωμοσία.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την Τετάρτη η κυβέρνηση ουσιαστικά θα είναι έτοιμη, ανέφερε υψηλά ιστάμενη πηγή στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Δείτε ακόμη: Οι άνθρωποι-κλειδιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερα θερμός ήταν στην επιστολή που έστειλε στον κ. Τσίπρα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο κ. Τσίπρας δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Μάσλωφ, ο οποίος του επέδωσε επιστολή με την οποία ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Β. Πούτιν, συγχαίρει τον κ. Τσίπρα για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές κοινοβουλευτικές εκλογές. Στο πλαίσιο της συνάντησης, τονίσθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων σε σειρά τομέων, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με σκοπό την συνεισφορά στην ειρήνη και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε όλες τις δηλώσεις ηγετών και αξιωματούχων για τη νέα κυβέρνηση εδώ