Τα video games που πούλησαν περισσότερο το 2015

Τα video games που πούλησαν περισσότερο το 2015
epa04246985 The latest 'Call of Duty: Advanced Warfare' combat game is introduced at the Xbox press conference prior to the star of the E3 (Electronic Entertainment Expo) in Los Angeles, California, USA, 09 June 2014. The annual E3 expo is a leading event for computer and video games. EPA/MICHAEL NELSON

Η Δύναμη της EA δεν ήταν πολύ ισχυρή τη χρονιά που πέρασε.

Μπορεί όλοι να έλεγαν ότι τα νέα παιχνίδια Star Wars της EA αλλά και οι δημιουργίες της Bethesda θα ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι του 2015, όμως τελικά τα πράγματα κύλησαν όπως ακριβώς και το 2014.

Το Call of Duty: Black Ops III της Activision ήταν ο τίτλος που πούλησε περισσότερο, ενώ ακολούθησε το NFL 16 της EA.

Και οι δύο τίτλοι βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις του 2014, ενώ το 2013 είχαν τη δεύτερη και τρίτη καλύτερη επίδοση πίσω από το Grant Theft Auto V.

Πλέον είναι σχεδόν ρουτίνα η πρωτιά του Call of Duty καθώς βρίσκεται ανελλιπώς στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων από το 2009 μέχρι σήμερα. Με ανακοίνωσή της η Activision γνωστοποίησε ότι η σειρά Call of Duty έχει πουλήσει παγκοσμίως μέχρι σήμερα, 250 εκατ. αντίτυπα.

Το Fallout 4 της Bethesda βρέθηκε στην τρίτη θέση το 2015 κερδίζοντας το Star Wars Battlefront της EΑ, το οποίο με βάση τις προβλέψεις αποτελούσε τον ισχυρότερο υποψήφιο για την πρωτιά. Αξιοσημείωτο είναι ότι τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το Grant Theft Auto V εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλές καταλαμβάνοντας το 2015 την πέμπτη θέση.

Συνολικά οι πωλήσεις του 2015 παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο με αυτές του 2014, φτάνοντας τα 13,13 δισ. δολάρια. Αυτή η στασιμότητα δεν αποτελεί ιδιαίτερα θετικό σημάδι, αν αναλογιστεί κανείς ότι την περασμένη χρονιά βγήκαν σε κυκλοφορία οι δύο νέες μεγάλες κονσόλες της αγοράς, το PlayStation 4 και το Xbox One.

Οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου, όπου συνήθως αποτελούν βαρόμετρο για τη συνολική πορεία της χρονιάς, ήταν μειωμένες κατά 3% σε σχέση με το 2014, ενώ οι πωλήσεις software μειώθηκαν κι αυτές κατά 4%.