Τα βρήκαν γερμανική κυβέρνηση και Lufthansa για τη διάσωση της αεροπορικής εταιρείας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι θα κοστίσει πολλά δισ. δολάρια το πακέτο σωτηρίας.

Σε συμφωνία κατέληξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με την Lufthansa, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) για την διάσωση της αεροπορικής εταιρίας που επλήγη σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους, το dpa αναφέρει ότι έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε πακέτο ύψους δισεκατομμυρίων, ωστόσο σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόμη οι διαδικασίες για την απαιτούμενη συναίνεση των οργάνων της Lufthansa και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και η Διευθύνουσα Επιτροπή του κρατικού Ταμείου για την Σταθεροποίηση της Οικονομίας.

Άλμα άνω του 5% μετά από δημοσίευμα για συμφωνία με την κυβέρνηση

Άλμα άνω του 5% σημειώνει ο τίτλος της Lufthansa σήμερα στον απόηχο δημοσιεύματος του Deutsche Presse-Agentur ότι η αεροπορική και η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησαν σε ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρείας ολοκληρώνοντας τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Η συμφωνία, η οποία μπορεί να φτάνει μέχρι τα 9 δισ. ευρώ, θα πρέπει να εξασφαλίσει το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Lufthansa ανακοίνωσε ότι είναι σε προχωρημένες συνομιλίες με την κυβέρνηση για ένα χρηματοοικονομικό πακέτο που θα έχει στόχο να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει την καθίζηση των δραστηριοτήτων της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο τίτλος της  Lufthansa σημειώνει αυτή την ώρα άλμα 5,25% στα 8,46 ευρώ.