Τα ζωώδη ένστικτα επέστρεψαν στην crypto-αγορά – Στα 200.000 δολ. «βλέπουν» το Bitcoin οι traders

Τα ζωώδη ένστικτα επέστρεψαν στην crypto-αγορά – Στα 200.000 δολ. «βλέπουν» το Bitcoin οι traders
Paris, France, 2023-01-08. Illustration of a hand holding the cryptocurrency BITCOIN in front of the word GOLD on a black background. Photograph by Joao Luiz Bulcao / Hans Lucas.?Paris, France, 2023-01-08. Illustration d une main tenant la cryptomonnaie BITCOIN devant le mot GOLD sur fond noir. Photographie de Joao Luiz Bulcao / Hans Lucas. (Photo by Joao Luiz Bulcao / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Τα call options «επισκέπτονται» ως επενδυτική επιλογή οι traders του Bitcoin, μετά από ένα χρονικό κενό σχεδόν τριών ετών.

Επέστρεψαν τα ζωώδη ένστικτα στην cryptoαγορά, με τους traders να στρέφουν το βλέμμα τους σε options του Bitcoin που «στέλνουν» την τιμή του κρυπτονομίσματος 3 φορές πάνω.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, traders στοιχημάτισαν μέσω call options στην Deribit πως το Bitcoin θα αγγίξει τα 200.000 δολ., με το πλασματικό ανοιχτό ενδιαφέρον να ξεπερνά τα 20 εκατ. δολ. Η τιμή άσκησης λοιπόν είναι σχεδόν τριπλάσια από την τρέχουσα τιμή, που κυμαίνεται στα 67.000 δολ.

Σύμφωνα με την πηγή δεδομένων Deribit Metrics, 14,6 εκατομμύρια δολάρια είναι κλειδωμένα στο call των 200.000 δολαρίων, που λήγει στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα συγκεντρώνονται στις λήξεις Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

Το στοίχημα

Θεωρητικά, η αγορά του λεγόμενου call out-of-the-money (OTM) στα 200.000 δολ., που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, είναι ένα στοίχημα ότι το κρυπτονόμισμα θα τελειώσει τη χρονιά πάνω από αυτό το επίπεδο. 

Τα call options δίνουν στους επενδυτές το δικαίωμα να αγοράσουν το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο σε καθορισμένη τιμή σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ένας αγοραστής call options είναι σιωπηρά bullish. Το πλασματικό ανοιχτό επιτόκιο αναφέρεται στην αξία με όρους δολαρίου ΗΠΑ που είναι κλειδωμένη στα ενεργά συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης (options) σε μια δεδομένη στιγμή. 

Στην Deribit, το κορυφαίο ανταλλακτήριο για crypto-options, ένα συμβόλαιο αντιπροσωπεύει ένα BTC. Σημειώνεται πως τα 200.000 δολ. ήταν αρκετά δημοφιλής «προορισμός» την προηγούμενη φορά που το bitcoin διαπραγματεύτηκε πάνω από τα 60.000 δολ. το 2021.

Το πρόσφατο ενδιαφέρον για OTM είναι συνεπές με τη συναίνεση ότι η επικείμενη μείωση της προσφοράς λόγω κατά του halving του BTC θα στρέψει το ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης υπέρ των «ταύρων», ωθώντας τελικά τις τιμές σε εξαψήφιο επίπεδο.

Το ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης αυξήθηκε πρόσφατα στο 1:10, χάρη στην αγκαλιά της Wall Street  και τα ETF της. Το Bitcoin σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω από τα $69.000 στις αρχές αυτής της εβδομάδας, ενώ τελευταίως αλλάζει χέρια κοντά στα 67.000 δολ., γεγονός που αντιπροσωπεύει κέρδος 59,7% year to date.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: