«Ταχύρυθμα μαθήματα» επαγγελματικής εξέλιξης

«Ταχύρυθμα μαθήματα» επαγγελματικής εξέλιξης

Δώστε ώθηση στη καριέρα σας τώρα!

Ο καθένας από εμάς έχει κάποια όνειρα. Ξέρει που θέλει να φτάσει και επαγγελματικά και προσωπικά. Το λάθος είναι όταν περιμένουμε τους άλλους να δημιουργήσουν το έδαφος ώστε να «αναπτυχθούν» τα σχέδια μας.

Όσον αφορά τα επαγγελματικά σας πρέπει να λάβετε τώρα δράση και να κάνετε ότι μπορείτε για να πετύχετε τους στόχους σας. Τίποτα δε χαρίζεται σήμερα, και αυτό σίγουρα το γνωρίζετε.

Δείτε τα τρία βήματα που πρέπει να κάνετε για να προωθήσετε τη καριέρα σας πιο γρήγορα.

Πείτε τι θέλετε και τι μπορείτε να κάνετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια δυσκολία με το να διαπραγματευτούν τα θέλω τους. Ειδικά όταν η διαπραγμάτευση αυτή αφορά τα επαγγελματικά. Ο «φόβος» μήπως παρεξηγηθούν και αυτό οδηγήσει σε απόλυση, οδηγεί τα άτομα να δίνουν τη συγκατάθεση τους σε πράγματα στα οποία δε θα συμφωνούσαν αλλιώς.

Μη διστάσετε να διαπραγματευτείτε τις ώρες που δουλεύετε, το χώρο εργασίας , το μισθό σας και τη φύση της δουλειάς σας. Πρέπει να ξέρετε πως αν δεν «απαιτήσετε» όσα θέλετε να πετύχετε δε θα σας τα «χαρίσει» κανείς.

Σε περίπτωση που δεν έχετε «εξωπραγματικές απαιτήσεις» δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο να μιλήσετε και να πείτε τι θέλετε για το μέλλον σας και να ξεκαθαρίσετε γιατί είναι σημαντικό για εσάς να αποκτήσετε κάποια επιπλέον δικαιώματα.

Υποσχεθείτε λιγότερα, κάντε περισσότερα

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Να υπερβείτε τις προσδοκίες που είχαν για εσάς. Οι συνάδελφοι και ο εργοδότης σας έχουν μια εικόνα για εσάς, πιστεύουν πως μπορείτε να φτάσετε μέχρι ένα σημείο. Αποδείξτε πως μπορείτε να φτάσετε παρακάτω. Ή κάντε παραπάνω απ’ όσα σας ζητούν.

Εάν κάνετε διαρκώς περισσότερα από όσα έχετε υπογράψει να κάνετε, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Καταρχάς, όλοι θα αρχίσουν να περιμένουν όλο και περισσότερα από εσάς και δεύτερον κάποιος θα αναγνωρίσει τον κόπο σας και θα σας ανοίξει την «επόμενη πόρτα».

Δίκτυο

Κανείς δε θέλει να πιστέψει πως η δικτύωση είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής εξέλιξης, αλλά είναι. Όσο κι αν σας δυσκολεύει να μιλάτε σε νέο κόσμο και να συστήνεστε πρέπει να το κάνετε. Εκεί έξω υπάρχουν εκατοντάδες άτομα που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα στο μέλλον. Απλά βρείτε τα!