Τάιρα Μπάνκς: Το μοντέλο που έγινε μεγιστάνας, σύντομα θα γίνει και καθηγήτρια

Τάιρα Μπάνκς: Το μοντέλο που έγινε μεγιστάνας, σύντομα θα γίνει και καθηγήτρια

Από τις πασαρέλες και την τηλεόραση, στα αμφιθέατρα του -κορυφαίου- Stanford. 

Το σουπερμόντελ Τάιρα Μπανκς, γνωστή για τις αδίστακτες κριτικές της στο talent show, Next Top Model, στην Αμερική, θα συνεχίσει την «εκπαιδευτική» της από τις πασαρέλες, στις πανεπιστημιακές αίθουσες.

Τον Μάιο, το πρώην μοντέλο της Victoria’s Secret, θα συν-διδάξει το μάθημα της Δημιουργίας και Διατήρησης ενός Brand, στο πανεπιστήμιο του Stanford. Θα μεταφέρει σε 25 μαθητές του MBA, τις γνώσεις της σχετικά με το πως μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα πιο παραδοσιακά μέσα για να επικοινωνήσει τα προτερήματά του αποφεύγοντας τα πάνω-κάτω που μπορεί να έχει ο κάθε επιχειρηματίας.

ταιρα μπανκς

Οι μαθητές θα πρέπει να «απεικονίσουν» το brand τους μέσα από τρείς πλατφόρμες – το Facebook Live, το Youtube και την τηλεόραση- σε μια προσπάθεια να χτίσουν και να εξελίξουν τη δική τους προσωπική μάρκα. Η Μπάνκς, που είναι διευθύνων σύμβουλος της TYRΑ Beauty, εργάζεται ως μέντορας για τους επιχειρηματίες στο Shark Tank-esque τηλεοπτικό show, που λέγεται ότι έχει ως χρηματοδότη τον επενδυτή της διάσημης ιστοσελίδας καριέρας The Muse.

Αν νομίζεται όμως ότι οι γνώσεις της Μπάνκς, είναι μόνο εμπειρικές, κάνετε λάθος. Το 2011 είχε γραφτεί σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επιχειρήσεις στο Harvard Business School. «Η καριέρα μου και οι επιχειρήσεις μου βασίστηκαν στη γνώση. Για να πάω τις επιχειρήσεις μου στο επόμενο επίπεδο, να αφήσω ένα πραγματικό κληροδότημα χρειάστηκα τα έξυπνα βιβλία, τα μυαλά των καθηγητών μου- χρειάστηκα τη γνώση για να φτάσω εδώ που είμαι και πιστεύω ότι χωρίς τη μόρφωση που έλαβα, δεν θα τα είχα καταφέρει», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Στην Wall Street Journal είχε δηλώσει ότι σκοπεύει να είναι τόσο αμερόληπτη καθηγήτρια, όσο ήταν και ως παρουσιάστρια στην τηλεόραση: «Αν κάποιος μαθητής δεν είναι συγκεντρωμένος στο μάθημα, θα του κάνω παρατήρηση».