Ταραντίλης: Κοστίζει 3 δισ. κάθε μήνας lockdown- Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Ταραντίλης: Κοστίζει 3 δισ. κάθε μήνας lockdown- Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, μιλάει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Αθήνα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έχουν ήδη κλειστεί 110.000 ραντεβού για εμβολιασμό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Καλύτερα σήμερα τα στοιχεία από την πανδημία, από αυτά όταν ξεκίνησε το click away.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει αύριο το απόγευμα τις ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Έδωσε ωστόσο σήμα για άνοιγμα της αγοράς καθώς, όπως είπε, τα στοιχεία σήμερα είναι πολύ καλύτερα από αυτά της 14ης Δεκεμβρίου, όταν άνοιξε το click away. Προσέθεσε δε ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει 3 δισ. ευρώ ή και περισσότερο.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εμβολιασμού, γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν κλειστεί 110.000 ραντεβού από ανθρώπους ηλικίας άνω των 85 ετών και η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου. Οσοι κάνουν και τη δεύτερη δόση, θα λαμβάνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Με ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση η Ελλάδα στις διερευνητικές»

«Η γειτονική χώρα επιστρέφει στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Η ελληνική κυβέρνηση όπως απ’ την αρχή είχε διευκρινίσει προσέρχεται στις διαβουλεύσεις με ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση προκειμένου να δοθεί τέλος σε μια εκκρεμότητα, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών που ταλανίζει τις διμερείς σχέσεις εδώ και δεκαετίες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της εξωτερικής πολιτικής μας και συνιστά δικαίωση των κυβερνητικών χειρισμών για πολλούς και σοβαρούς λόγους», τόνισε ο κ. Ταραντίλης. Και εξήγησε:

«Πρώτον: από την αρχή η Ελλάδα είχε συμπυκνώσει τη θέση της στη φράση που κατ’ επανάληψη διατύπωσε ο πρωθυπουργός: σταματούν οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις. Κι είμαστε τώρα σε αυτό ακριβώς το σημείο. Η Τουρκία έχει αποσύρει το Ορούτς Ρέις από τις περιοχές που επικαλύπτουν ελληνική υφαλοκρηπίδα και ζήτησε επανέναρξη των διερευνητικών επαφών οι οποίες όπως ανακοινώθηκε θα ξεκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου».

Χαρακτηρίζοντας το πλαίσιο που θέτει η ελληνική πλευρά «τελείως συγκεκριμένο», ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι η Ελλάδα θα συζητήσει μόνο για τον καθορισμό ΑΟΖ.