«Ταύρος» για τα cryptos ο Κασπάροφ: Τι αναφέρει για Bitcoin, Ethereum και NFTs

«Ταύρος» για τα cryptos ο Κασπάροφ: Τι αναφέρει για Bitcoin, Ethereum και NFTs
epa06315698 Chess Grandmaster and Security Ambassdor, Avast, Garry Kasparov speaks in the third day of the 7th Web Summit in Lisbon, Portugal, 08 November 2017. The annual technology and internet conference attracts over 60,000 attendees from more than 100 countries, according to the organizers. EPA/MIGUEL A. LOPES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Κασπάροφ είναι μεγάλος υποστηρικτής του Bitcoin...

Δεν πτοείται από την τρέχουσα bear market στην αγορά των κρυπτονομισμάτων ο Ρώσος grandmaster στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ.

Ο Κασπάροφ, ο οποίος είναι επίσης υποστηρικτής του Bitcoin, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του Consensus 2022 τις σκέψεις του για τα cryptos. «Παρότι το 99% όλων των coins είναι άνευ αξίας και ουσίας, τόσο το Bitcoin (BTC) όσο και το Ethereum (ETH) έχουν ήδη ενσωματωθεί στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές» είπα και συνέχισε: «Οι επενδυτές θα χάσουν κάποια χρήματα, αλλά θα κερδίσουν κιόλας, πράγμα που δείχνει ότι τα coins έχουν ήδη ενσωματωθεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Άλλωστε, αυτό συμβαίνει με τα χρηματιστήρια. 

Κάποιοι βγάζουν πολλά χρήματα και στη συνέχεια χάνουν πολλά χρήματα. Αλλά αυτή τη στιγμή, ακόμη και χωρίς να το αναγνωρίζουν, οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν ήδη ενσωματώσει το Bitcoin και τον Ether και άλλα σχετικά νομίσματα στο σύστημα».

Τα NFTs θα ανακάμψουν

O Κασπάροφ παραμένει αισιόδοξος για τα NFTs, για τα οποία περιμένει να ανακάμψουν. Η αγορά για NFT έχει σίγουρα επιβραδυνθεί από την κορύφωσή της. Μια πρόσφατη έκθεση από την DaapRadar έδειξε όγκους πωλήσεων 3,7 δισεκ. δολάρια τον Μάιο. Αν και οι όγκοι μειώθηκαν κατά 20% από τον Απρίλιο, ο Kasparov πιστεύει ότι η αγορά NFT θα ανακάμψει καθώς ο κόσμος βασίζεται στις ψηφιακές συναλλαγές.