Ταξίδι στην άκρη του διαστήματος

Ταξίδι στην άκρη του διαστήματος

Πανοραμική θέα της γης από ύψος 30 χιλιομέτρων μέσα από την κάψουλα της World View Enterprises - Δείτε το βίντεο.

«Ο τρόπος που βλέπετε τον κόσμο θα αλλάξει». Με αυτό το σλόγκαν υποδέχεται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της η World View Enterprises, η αμερικανική εταιρεία που έχει σαν στόχο να σας ταξιδεύει στο… διάστημα!

Η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για τη δημιουργία μια πολυτελούς «κάψουλας», δεμένης σε ένα αερόστατο, που θα επιτρέπει σε ανθρώπους να ταξιδεύουν σε ύψος μεγαλύτερο των 30 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Σύμφωνα με την Τζέιν Πόιντερ, πρόεδρο της εταιρίας, η αίσθηση που θα αποκομίζουν όσοι διαθέτουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 75.000 δολαρίων (τόσο κοστολογείται το ταξίδι) θα είναι αντίστοιχη με εκείνη που αποκόμισε ο Φέλιξ Μπαουμγκάρντεν, ο μόνος άνθρωπος που πήδηξε στη Γη από τη… στρατόσφαιρα.

1/6

Διαβάστε ακόμη: NASA: Στέλνει τρισδιάστατο εκτυπωτή στο διάστημα!

Η εταιρεία, που εδρεύει στην Αριζόνα των ΗΠΑ, υπόσχεται ότι το ταξίδι στα… όρια του διαστήματος -που στην πραγματικότητα αρχίζει στα περίπου 100 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης- θα έχει διάρκεια περίπου 2,5 ωρών κι ελπίζει πως θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τα πρώτα δοκιμαστικά ταξίδια φέτος. Η εκτόξευση θα γίνεται από την Αριζόνα, και οι πρώτες πτήσεις για το κοινό αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2016.

«Υπάρχουν αντίστοιχα μπαλόνια που έχουν πετάξει τόσο ψηλά αρκετές φορές τις τελευταίες δεκαετίες», δήλωσε η πρόεδρος της World View Enterprises. «Από τεχνικής πλευράς, το εγχείρημα δείχνει απόλυτα λογικό».

Η θέα της Γης και το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούν να αντιληφθούν το γεγονός ότι ο πλανήτης είναι στρογγυλός αποτελεί για την Πόιντερ το δυνατό «χαρτί» του όλου εγχειρήματος από επιχειρηματικής σκοπιάς. «Υποσχόμαστε ότι δεν θα ανοίξουμε την πόρτα της κάψουλας για να σας πετάξουμε έξω», είπε αστειευόμενη…

Δείτε το βίντεο:

 Διαβάστε ακόμη: Ο πλανήτης Γη όπως δεν τον έχετε ξαναδεί