ΤΧΣ: Προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος συναλλαγής της ΑΜΚ της Eurobank

ΤΧΣ: Προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος συναλλαγής της ΑΜΚ της Eurobank

Κατά 2 δισ. ευρώ προσαρμόζεται το χρονοδιάγραμμα συναλλαγής που θα εφαρμοστεί και ήδη συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Την προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος της συναλλαγής που αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά δυο δισ. ευρώ ανακοίνωσε το ΤΧΣ.

Το χρονοδιάγραμμα θα προσαρμοστεί ούτως ώστε να ληφθεί υπόψη σε αυτό η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μελλοντικών κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, καθώς και του νέου πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης.

Η Eurobank και το ΤΧΣ εκτιμούν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών στη διαδικασία της εν λόγω αύξησης. Το ΤΧΣ υποστηρίζει την προσήλωση της Eurobank στην προσπάθεια πρόσβασης στις αγορές για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό. Η Eurobank αναμένει ότι η κεφαλαιακή της θέση κατά την 31η Δεκεμβρίου 2013 θα είναι υψηλότερη από τα ελάχιστα εποπτικά όρια.

H Lazard Freres ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ. Η Barclays Bank PLC, ενεργώντας μέσω της επενδυτικής της τράπεζας, το υποκατάστημα Λονδίνου της Deutsche Bank AG, και η JP Morgan Securities PLC, ενεργούν ως Διεθνείς Συντονιστές της συναλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Τον Απρίλιο η λειτουργική ενοποίηση Eurobank-ΤΤ