TeamViewer: Προχωρά σε προσλήψεις μέσα στο 2021

Η εξέλιξη του TeamViewer meetings, οι νέες υπηρεσίες και το hub των Ιωαννίνων.

Μεγαλύτερη επέκταση στην ελληνική αγορά αλλά και προσλήψεις νέων εργαζομένων σχεδιάζει η TeamViewer, η οποία από τα τέλη του 2019 έχει παρουσία στην περιοχή των Ιωαννίνων δημιουργώντας το πρώτο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στην περιοχή.

Στόχος μέσα στην τρέχουσα χρονιά είναι η ανάπτυξη του TeamViewer meetings- που γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση μέσα στην πανδημία- , η δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και η σταδιακή αύξηση των μεριδίων αγοράς. Η διοίκηση δηλώνει ικανοποιημένη από την μέχρι στιγμής απόδοσή της. Το πλάνο πηγαίνει βάζει σχεδίου με τη διαφορά ότι έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έφερε ο κορωνοϊός.

«Το πιο δύσκολο πράγμα για εμάς ήταν να τρέξουμε όλο το project από μακριά. Οι ομάδες μόλις είχαν σχηματιστεί, η εκπαίδευσή τους αλλά και η κουλτούρα που θέλαμε να δημιουργήσουμε ήταν νέα, επομένως επρόκειτο για μια εξίσωση την οποία θα έπρεπε κι εμείς να μάθουμε να λύνουμε  από την αρχή και να κάνουμε εξάσκηση. Ξεκινήσαμε στην Ελλάδα με 20 άτομα και ο αριθμός τους διπλασιάστηκε μέσα στο 2020 σε 40. Για φέτος έχουμε αποφασίσει να επενδύσουμε στη δημιουργία 10-15 νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε ο Philipp Deutscher, Managing Director της TeamViewer Ελλάδος και IT & Software Development Director στην TeamViewer GmbH.

Ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, αντιλαμβάνεται, ωστόσο, πως είναι περιορισμένος ο αριθμός του ταλέντου σε μια επαρχιακή πόλη συγκριτικά με την πρωτεύουσα.

« Ξέραμε ότι δεν θα βρούμε εκατοντάδες senior developers, αλλά δώσαμε μια σημαντική ευκαιρία σε junior στελέχη. Το 2021 εστιάζουμε περισσότερο σε ανώτατα στελέχη τα οποία θα ανοίξουν βέβαια με τη σειρά τους το δρόμο και για την πρόσληψη περισσότερων junior στελεχών αφού θα υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι πλέον για να τους εκπαιδεύσουν σωστά. Μέσα στο Φεβρουάριο θα διοργανώσουμε και ένα virtual career day».

Ερωτηθείς αναφορικά με το εάν στην φιλοσοφία της TeamViewer εντάσσονται και οι “ψηφιακοί νομάδες”, απάντησε πως η εταιρεία είναι ανοιχτή σε μια τέτοια σχέση εργασίας. Άλλωστε, υπό τις παρούσες συνθήκες, το 95% των εργαζομένων της εταιρείας δουλεύουν εξ αποστάσεως. Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως η τηλεργασία μπορεί να είναι αποτελεσματική, παρέχοντας ευελιξία στους εργαζόμενους, όμως εκτοπίζει εντελώς τη φυσική επαφή που είναι απαραίτητη σε επίπεδο brainstorming.

«Είναι έντονη η ανάγκη στα workshops, όταν γίνεται μια παρουσίαση να έχεις απέναντί σου τους ανθρώπους και να λαμβάνεις τις αντιδράσεις τους. Η εκτίμησή μου είναι ότι στο μέλλον θα έχουμε ένα νέο μείγμα που θα αποτελείται και από την εργασία εξ αποστάσεως αλλά κι από την φυσική παρουσία στο γραφείο».

Συνέχισε λέγοντας πως η επένδυση της TeamViewer λειτούργησε υποστηρικτικά σε επίπεδο «BrainGain» καθώς υπήρξαν Έλληνες του εξωτερικού σε χώρες όπως η  Σουηδία και η Τσεχία που επέλεξαν να εγκατασταθούν στα Γιάννενα διότι ένιωσαν ασφάλεια στη σκέψη ότι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους ως απασχολούμενοι σε ένα πολυεθνικό brand.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές των Ιωαννίνων, η κυβέρνηση αλλά και το πανεπιστήμιο της περιοχής, υποδέχτηκαν, όπως τόνισε ο κ. Deutscher, την εν λόγω επένδυση θετικά αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη   επιχειρηματική ευκαιρία που δημιουργείται κάνει την περιοχή ακόμη πιο ελκυστική. «Θα έλεγα ότι μας συμπεριφέρονται όπως και σε όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια παρακώλυση διαδικασίας που να μην έχουμε λύσει».

Οι νέες θέσεις εργασίας και η αξιοποίηση του ΑΙ

Για τον κ.  Deutscher, το εργατικό κόστος στην Ελλάδα είναι παρόμοιο με αυτό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και το κριτήριο με το οποίο θα επιλεγούν τα νέα μέλη που θα στελεχώσουν την ομάδα, δεν είναι μόνο οι τεχνικές δεξιότητες, αλλά και soft skills, όπως η δυνατότητα συνεργασίας με συναδέλφους και η ικανότητα γρήγορης προσαρμογής σε αλλαγές.

«Είμαστε πολύ δυνατοί σε προϊόντα remote control και remote support, όμως το επίπεδο διείσδυσης στην ελληνική αγορά, σε ό,τι αφορά το TeamViewer meeting παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Θα δουλέψουμε ώστε να κάνουμε ελκυστικότερη την εμπειρία του meeting ειδικά για τους νέους χρήστες. Μέσα στην καραντίνα πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των meetings από απόσταση και ευτυχώς καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε αυτή την τόσο μεγάλη ζήτηση αποτελεσματικά».

Κατέληξε αποκαλύπτοντας πως τα εργαλεία που θα αναπτυχθούν προσεχώς θα έχουν να κάνουν με υπηρεσίες μετάφρασης και υποτιτλισμού που θα βασίζονται πάνω στην Τεχνητή νοημοσύνη.