Tech Talent School: Δωρεάν σεμινάρια για ψηφιακές δεξιότητες σε Βέροια και Τρίκαλα

Tech Talent School: Δωρεάν σεμινάρια για ψηφιακές δεξιότητες σε Βέροια και Τρίκαλα

Στόχος του προγράμματος να φέρει περισσότερους νέους και νέες πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον της εργασίας.

Το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, συνεχίζει δυναμικά τον Απρίλιο, με μαθήματα που έχουν στόχο να φέρουν περισσότερους νέους και νέες πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον της εργασίας, ενώ επεκτείνεται σε δύο ακόμη πόλεις από τις 16 Απριλίου: Στη Βέροια και τα Τρίκαλα.

Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά την επέκταση του προγράμματος και στις δύο αυτές πόλεις, οι οποίες έχουν διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην διάδοση της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια. Τα μαθήματα στα Τρίκαλα πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, του πιο πρωτοπόρου δήμου της Ελλάδας στην υιοθέτηση έξυπνων τεχνολογιών, ενώ στη Βέροια γίνονται στους χώρους –και με τη συνεργασία– της πρότυπης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, που έχει σημαντικό ιστορικό δράσεων γύρω από την πρόσβαση στη γνώση και τις νέες τεχνολογίες, και έχει βραβευθεί από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος», μέσω του προγράμματος YouthSpark, με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους, αλλά και το Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. που στηρίζει και χρηματοδοτεί ιδέες για εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο.

Όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν, παραδίδονται από καθηγητές με εμπειρία στην αγορά εργασίας και απευθύνονται σε μαθητές, νέους και ανέργους (από 16 ετών και άνω) που επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να εξοικειωθούν με γνωστικά αντικείμενα όπως ο Προγραμματισμός, η Δημιουργία Ιστοσελίδων και η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα σεμινάρια και να δηλώσουν συμμετοχή στο www.techtalentschool.gr