Τεχνική βοήθεια και όχι χρήματα πρότεινε η Λαγκάρντ στον Τσίπρα

Τεχνική βοήθεια και όχι χρήματα πρότεινε η Λαγκάρντ στον Τσίπρα
DAVOS/SWITZERLAND, 25JAN13 - Christine Lagarde, Managing Director, International Monetary Fund (IMF), Washington DC; World Economic Forum Foundation Board Member reflects during the session 'Women in Economic Decision-making' at the Annual Meeting 2013 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 25, 2013. Copyright by World Economic Forum swiss-image.ch/Photo Michael Wuertenberg

Το ΔΝΤ δεν μπορεί να χορηγήσει στην Ελλάδα επιπλέον ρευστότητα λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της 30ής Ιουνίου.

Λεπτομέρειες της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες ο Αλέξης Τσίπρας και η Κριστίν Λαγκάρντ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο Bloomberg. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως το Ταμείο είναι πρόθυμο να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, ωστόσο δεν τίθεται θέμα εκταμίευσης περαιτέρω χρηματικής βοήθειας, καθώς εκκρεμεί η ληξιπρόθεσμη οφειλής της 30ης Ιουνίου.

Είχε προηγηθεί λιτή ανακοίνωση από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο της οποίας το Ταμείο δήλωσε πως έλαβε υπόψη του το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και πως «είμαστε σε ετοιμότητα να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν μας ζητηθεί να το κάνουμε».