TEDxAthens: Πάνω από 1.500 επισκέπτες ταξίδεψαν στις δικές τους αφετηρίες

TEDxAthens: Πάνω από 1.500 επισκέπτες ταξίδεψαν στις δικές τους αφετηρίες

Με 18 ομιλητές και 4 ξεχωριστά performances πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το TEDxAthens 2016.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό TEDxAthens, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο κέντρο της πόλης, στο θέατρο Παλλάς και την Στοά Σπυρομήλιου / City Link, στις 6 Φεβρουαρίου. Με κεντρικό θέμα «Αφετηρίες / Origins» μας προσκάλεσε να θυμηθούμε τις δικές μας αφετηρίες, να σκεφτούμε πως επηρέασαν τις αποφάσεις μας αλλά και καθόρισαν την πορεία μας. Περισσότερα από 1.500 άτομα έδωσαν το «παρών», ενώ πάνω από 600 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω του simulcast που φιλοξενήθηκε για 3η συνεχή χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. 12 ώρες, 18 ομιλητές, μοναδικά performances και workshops ενθουσίασαν το κοινό, προσφέροντας του μια συναρπαστική #TEDxΑth εμπειρία.

18 ομιλητές από όλο τον κόσμο ανέβηκαν στη σκηνή του φετινού TEDxAthens και μίλησαν για αφετηρίες και μοναδικές στιγμές που χάραξαν τη ζωή τους και επηρέασαν τη μέχρι τώρα πορεία τους. Ανάμεσά τους, εκπρόσωποι από τον χώρο της τεχνολογίας, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, των γραμμάτων και των τεχνών. Ξεχωριστή στιγμή, η ομιλία της κα Άλκης Ζέη λίγο πριν πέσει η αυλαία της φετινής εκδήλωσης. Η δημοφιλής συγγραφέας, με σχεδόν μαγικό τρόπο, μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο και μας μίλησε για τις αφετηρίες της δικής της ζωής. Μία ακόμη ομιλία που ξεχώρισε ήταν αυτή της αγαπημένης σκηνοθέτη, σχεδιάστριας, παραγωγού και συγγραφέα κινουμένων σχεδίων στη Walt Disney Television Animation, κας Αλίκης Θεοφιλόπουλος η οποία μίλησε για τους αγαπημένους σε όλους παιδικούς ήρωες, ενώ ο κ. Mark Haidar, expert σε θέματα τεχνολογίας, απέδειξε πως χρειάζεται μεγάλη θέληση και δύναμη για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.

Ταυτόχρονα 4 ξεχωριστά performances διασκέδασαν το κοινό, μέσα από ιδιαίτερες μελωδίες, πολύ χορό και τραγούδι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Επιπλέον, όσοι παρευρέθηκαν στο Παλλάς και τη Στοά Σπυρομήλιου απόλαυσαν για μια ακόμη φορά μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη σε υλικά και αρώματα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Παράλληλα, και φέτος, πάνω από 400 μερίδες φαγητού που περίσσεψαν δόθηκαν στο «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», ενισχύοντας έμπρακτα, για άλλη μια χρονιά, το πολύτιμο έργο της οργάνωσης. Τέλος, για πρώτη φορά το ΤΕDxAthens συνεργάστηκε με τη ΜΕΤΑδραση και μαζί συγκέτρωσαν περισσότερα από 400 ζευγάρια παπούτσια, τα οποία προσφέρθηκαν στους πρόσφυγες, που τώρα πιο πολύ από ποτέ, χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Λίγα λόγια για το TEDxAthens:
Το TEDxAthens ξεκίνησε την δράση του το 2009 και είναι μία από τις πρώτες TEDx εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του TEDxAthens, είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους. Το TEDxAthens 2012 παρακολούθησαν περίπου 1.500 άτομα ενώ το TEDxAthens 2013, 1.400 άτομα.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, οι ομιλίες του TEDxAthens είχαν πάνω από 2 εκατομμύρια views μέσω του YouTube.