Τελευταίο «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Τελευταίο «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Στην Μητρόπολη Αθηνών πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς, και όχι μόνο, για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Στις 3 μετά το μεσημέρι ξεκίνησε στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου. Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία του εμβληματικού ηγέτη του Παναθηναϊκού δίνουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης (ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο) και πολλοί ακόμη άνθρωποι του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας.

Από το πρωί, η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, κατέφθασε περίπου στις 14:30 και απότισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

Ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος
Ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος
Ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος

Νωρίτερα το πρωί το «παρών» έδωσε και ο επί σειρά ετών προπονητής των «πρασίνων» Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Βαγγέλης Μαρινάκης
Βαγγέλης Μαρινάκης
Βαγγέλης Μαρινάκης

Περίπου στη 1 το μεσημέρι κατέφθασε στη Μητρόπολη ο αδελφός του εκλιπόντος, Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος στάθηκε δίπλα στο φέρετρο, χωρίς να σταματήσει λεπτό να κλαίει με λυγμούς. Μαζί του βρίσκονταν η σύζυγος και η κόρη του.

Θανάσης Γιαννακόπουλος
Θανάσης Γιαννακόπουλος
Θανάσης Γιαννακόπουλος

Μετά την ολοκλήρωση της νεκρώσιμης ακολουθίας, θα ακολουθήσει η ταφή στο Α΄ Νεκροταφείο. Αν και η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν με μηχανοκίνητη πομπή το φέρετρο ως την είσοδο του νεκροταφείου.