Καμμένος: «Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι θα χορέψει η κυβέρνηση»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ομοφωνία στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι βουλευτές αποφάσισαν να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι θα χορέψει η κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στον ραδιοσταθμό Real FM, σχολιάζοντας το προγραμματισμένο ραντεβού με την τρόικα, αύριο, στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Είδαμε μία κυβέρνηση να κυβερνά μέσω e-mail. Τα e-mail πλέον δεν απέδωσαν, ούτε οι τηλεδιασκέψεις, οι ολονύχτιες τηλεδιασκέψεις. Και δεν απέδωσαν για τον εξής λόγο: Γιατί αυτά τα οποία ζητάει η τρόικα, είναι αυτά τα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές του ασφαλιστικού, όπου κάθε συνταξιούχος θα πάρει 10 ευρώ για κάθε έτος εργασίας, 350 ευρώ μάξιμουμ για 35 χρόνια εργασίας», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Όπως σημείωσε, ομοφώνως, το συνέδριο αποφάσισε να μην ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ Πρόεδρο Δημοκρατίας. «Με ομοφωνία, διότι ο κ. Σγουρίδης που προήδρευε του συνεδρίου, όταν ρώτησε αν είναι ομόφωνη η απόφαση και αν κάποιος έχει αντίρρηση κανείς δεν σήκωσε το χέρι του. Νομίζω ότι πλέον δεσμεύονται όλοι» υπογράμμισε.

«Είκοσι ένα συνολικά κινήματα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου που ήδη έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική συμμαχία, που θα συνυπάρξουμε στο επόμενο ψηφοδέλτιο με κορμό τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν κόμβο αντίστασης απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση, με μία πολιτική πρόταση η οποία εγκρίθηκε από το συνέδριο και από τους συνεργαζόμενους» συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Καμμένος: Όχι στα ψηφοδέλτια στελέχοι που έχουν ψηφίσει το μνημόνιο
Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στελέχη που έχουν ψηφίσει το μνημόνιο, όπως εισηγήθηκε ο Τέρενς Κουίκ, υποστηρίζοντας: «Αυτό που αποφάσισε το συνέδριο ήταν ότι στη δομή των Ανεξάρτητων Ελλήνων αυτοί δεν μπορούν να μπουν.

Δεν μπορούν να μπουν γιατί υπάρχει η δέσμευση απέναντι στα κινήματα με τα οποία συναντηθήκαμε στην αρχή. Στα συνεργαζόμενα όμως κόμματα θα δούμε κατά περίπτωση τέτοιου είδους υποψηφιότητες όλοι μαζί και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η συμμαχία. Όμως στον κορμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μέσα στο κίνημα, στο ιερό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους υποψηφιότητες».

«Εάν κάποιος έχει πράγματι μετανοήσει ή έχει ψηφίσει κάποιο αρχικό μνημόνιο, μπορεί να κατέβει υποψήφιος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου, που είναι συνεργαζόμενος. Και πάλι τέτοιες υποψηφιότητες σάς είπα θα τις δούμε, όμως στον κορμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν μπορεί να αλλάξουν τη συμφωνία την οποία έχουν επιβεβαιώσει από την αρχή» διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά τυχόν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ξεκαθαρίσει 100 φορές, θα το πούμε ακόμα μια φορά, ότι εμείς έχουμε τις δικές μας προτάσεις, τις δικές μας «κόκκινες γραμμές» που τις λέμε δημοσίως. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμιά κυβέρνηση εάν αυτές οι «κόκκινες γραμμές» δεν γίνουν αποδεκτές… Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας η οποία θα σταματήσει αυτή την πολιτική, αλλά η προϋπόθεση για να συμμετέχουμε σε αυτή την κυβέρνηση θα είναι να έχουν ικανοποιηθεί οι «κόκκινες γραμμές» που επιβεβαιώθηκαν πάλι στο συνέδριο και που τα άλλα κινήματα, τα οποία πλέον έρχονται κοντά μας για να συνεργασθούμε, θεωρούν ως δεδομένες και αφορούν σοβαρότατα εθνικά θέματα».

Μελάς: «Δεν δεσμεύομαι από την κομματική γραμμή»
«Αν θα υπερψηφίσω ή θα καταψηφίσω, θα εξαρτηθεί από τη μελέτη που θα κάνω μέχρι τότε για το τι θα είναι για το καλό του λαού. Δεν δεσμεύομαι από την κομματική γραμμή. Αν είναι να ψηφίσω κάτι καλό για τον λαό, θα ψηφίσω και αντίθετα από την κομματική γραμμή και δεν έχω πρόβλημα να φύγω, όπως έφυγα από τη ΝΔ καταψηφίζοντας το μνημόνιο, διότι δεν μπορούσα να ψηφίζω συνέχεια να κόβονται μισθοί και συντάξεις και να μπαίνουν χαράτσια» ξεκαθάρισε ο βουλευτής των Αν.Ελ, Παναγιώτης Μελάς, μετά την απόφαση του συνεδρίου του κόμματος να μην υπερψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα» είπε για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας των Αν.Ελ. με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν λένε για ιδεολογική ταυτότητα, δεν έχουμε την ίδια με τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και είναι γεγονός ότι θα υπήρχαν αντιρρήσεις και διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα. Γι’ αυτό σας λέω, γι’ αυτές τις κόκκινες γραμμές που λέει ο Πάνος Καμμένος, να τις κάνουμε πράξη. Να τις υπογράψουμε».

Ερωτηθείς αν τα λεγόμενα Καμμένου περί «αποκεφαλισμών», τον αφορούν προσωπικά είπε ότι «τον είχα ρωτήσει και μου είχε πει ότι δεν αφορά τίποτε εμένα, ούτε οι αποκεφαλισμοί ή τα μαξιλάρια. Εγώ λοιπόν το λέω ξεκάθαρα: Λειτουργώ κατά συνείδηση και για το καλό του λαού θα κάνω ό,τι θα κάνω. Άμα είναι για το καλό του, θα ψηφίσω Πρόεδρο. Αν δεν είναι, δεν θα ψηφίσω».