Τέλη κυκλοφορίας 2019: Τι θα πληρώσετε στο τέλος του χρόνου

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Τι θα πληρώσετε στο τέλος του χρόνου
Αυξημένη η κίνηση των οχημάτων σε δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της Αθήνας Δευτέρα 14 Μαΐου 2018. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ με αποτέλεσμα την αύξηση των οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης. 

Εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν εντός του επόμενου διμήνου και έως το τέλος Δεκεμβρίου να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019, τα οποία και φέτος παραμένουν αμετάβλητα.

Το Δημόσιο θα εισπράξει περίπου 1,2 δισ. ευρώ και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης. Εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάρτησης στο taxis και η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.

Για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Κάποιες τράπεζες ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να το πράξει απλά δηλώνοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.